Gümrükçüoğlu vatandaşları uyardı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaklaşan kış mevsimi nedeniyle apartman ve sitelerde baca temizliğinin yapılması gerektiğine dikkat çekerek, yılda en az bir kere yapılması zorunlu olan baca temizliğinin çevre kirliliğinin önlenmesi v

Gümrükçüoğlu vatandaşları uyardı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaklaşan kış mevsimi nedeniyle apartman ve sitelerde baca temizliğinin yapılması gerektiğine dikkat çekerek, yılda en az bir kere yapılması zorunlu olan baca temizliğinin çevre kirliliğinin önlenmesi ve ekonomik ısınmanın sağlanması açısından önemli olduğunu söyledi. 

Vatandaşların kendi imkanları ile bacalarını temizleyecekleri gibi belediyeye başvurarak İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip ve ekipmanlarla da bacalarını temizletebileceklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu,“Dilekçe ile itfaiyemize başvuran vatandaşların talepleri eğer apartman ve sitelerden kaynaklanan problemler olmadığı sürece aynı gün içerisinde değerlendiriliyor.
 
Oluşturduğumuz iki ayrı ekiple günlük yaklaşık olarak 15 apartman ve sitenin baca temizliğini yapabiliyoruz. Bu iş için 20 daireye kadar olan apartman ve sitelerden daire başı 10 TL, 20 daire ve üzeri apartman ve sitelerden ise daire başı 8 TL, ticari müesseselerden her kat için 20 TL, resmi kurumlardan ise daire ve kat karşılığı 10 TL ücret alıyoruz.
 
Bacaların temizliği çevre kirliliğinin önlenmesine katkı sağlarken; iyi çeken bir bacanın kömürün daha iyi yanmasına, dolayısıyla ekonomik olarak da tasarruf edilmesine katkı sağlıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel