Gümrükçüoğlu: Turizmde iddialıyız

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Macaristan’ın Türkiye Büyükelçisi Hasan Kemal Gür’ün gayretleriyle Trabzon’a gelen Macaristan Seyahat acenteleri temsilcileri Trabzon’un tarihi ve turistlik yerlerini geziyor. Trabzon’da iki gün ka

Gümrükçüoğlu: Turizmde iddialıyız

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Macaristan’ın Türkiye Büyükelçisi Hasan Kemal Gür’ün gayretleriyle Trabzon’a gelen Macaristan Seyahat acenteleri temsilcileri Trabzon’un tarihi ve turistlik yerlerini geziyor.

 

Trabzon’da iki gün kalacak 14 kişilik Macar seyahat acenteleri temsileri Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevizi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.

 

Türk Hava Yolları Budapeşte Müdürü Levent Arısoy’un da katıldığı ziyarette konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’u turizm yönünden daha da geliştirmek için gayret gösterdiklerini belirterek, “ Bu tarihi şehirde Macar seyahat acenteleri temsilcilerini misafir etmekten son derece mutu olduk. Buradan güzel hatıralarla ayrılmaları bizleri son derece sevindirecektir. Bizler millet ve ülke olarak Macaristan’ı çok seviyoruz. Ama Trabzon bir farklı seviyor. Macaristan’ın Zigetvar kenti ile kardeş şehiriz. Orda yapılan kültürel etkinliklere her yıl katılmaya gayret ediyoruz. Ve onları da şehrimize davet ediyoruz. Kanuni Sultan Süleyman Trabzon’da doğdu ve büyüdü Zigetvar’da şehit oldu. Bu nedenle Trabzon ile Zigetvar ile kardeş şehir oldu. Bundan da son derece mutluyuz” diye konuştu.

 

Yapılan ziyaretlerin turizmin gelişmesine katkıda bulanacağına inandığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “ Turizmde İstanbul ve Antalya’dan da iddialıyız. Yaylalarımızla, denizimizle, doğamızla tarihi eserlerimizle harikulade bir tabloyuz” diye konuştu.

 

Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca Macar seyahat acenteleri temsilcilerini Trabzon’da yapılacak olan 2011 Avrupa Gençlik olimpiyatlarına davet etti.

 

Trabzon’da gördükleri misafirperverliğe hayran kaldıklarını ifade eden Seyahat Acenteleri Birliği Genel sekreteri Simon Andras Jozsef, “Kısa sür kalmamıza rağmen Trabzon’da gördüğümüz her yer çok ilginç ve dikkat çekici.İki ülke arasında turizmin daha çok gelişmesini için gayret göstereceğiz.Gösterdikleri ilgiden dolayı başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Başkan Gümrükçüoğlu ziyaretin anısına konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

Trabzon’da kalacakları süre içerisinde Sümela Manastırı, Kayabaşı ve Haçkalı Baba Yayla Kenti, Ayasofya Müzesi, Ortahisar ve Atatürk Köşkü’nü ziyaret edecek Macar konuklar ayrıca Trabzon’da ki seyahat acenteleri ile akşam yemeğinde buluşarak her iki ülke arasındaki turizmin daha da gelişmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alış- verişinde bulunacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel