Gümrükçüoğlu: Şike anıtından vazgeçebiliriz

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2010-2011 şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmesi halinde, yapmayı düşündükleri 'Şike Anıtı'nı dikmekten vazgeçeceklerini söyledi.Trabzon Belediyesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Gü

Gümrükçüoğlu: Şike anıtından vazgeçebiliriz

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2010-2011 şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmesi halinde, yapmayı düşündükleri 'Şike Anıtı'nı dikmekten vazgeçeceklerini söyledi.

Trabzon Belediyesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzonspor'un şampiyon olduğunu cümle ailemin bildiğini belirtti.

Gümrükçüoğlu, "Biz Trabzon halkı ve Trabzonsporlu taraftarları ve hatta futbolseverler futbol taraftarları olarak her hususta hukukun üstünlüğünü hakkı ve adalaeti savunduğumuz gibi futbolda da hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Bu çercevede zamanlaması ile olanların ifade edecek olursak, 2010-2011 futbol sezonu şampiyonluğunu şike soruşturmalarının ortaya çıkması sonrasındaki yargı sürecininde hemen 3 gün önce yargıtay tarafından nihayi olarak tamamlanması ile şampiyonun Trabzonspor olduğu artık cümle ailemin bilmesiyle birlikte hukukunda sonuçlandırdığı bir gerçeklik, bir hak haline gelmiş bulunmaktadır.

Daha önce UEFA'nın, CAS'ın yaptığı kararlara Türkiye Futbol Federasyonu'nun uymaması kendisinin merhiyetinin tartışılmasını getirmiştir. Bu hukuki kararlar sonrasında Trabzonspor kulübümüzün avukatlar ve hukukçularımızla birlikte gerek Futbol Federasyonu'na gerekse UEFA'ya tekrar müracatı sonrasında bu hakkın tescil edileceğine inanıyoruz. Bu süre zarfında tüm futbolseveler, futbolda hakkı adaleti isteyenler hukukun üstünlüğünü futbolda da isteyenler açık açık Trabzonspor'un şampiyonluğunu dile getirmişlerdir.

Şimdi biz geçen süre içinde bize ulkaşan bu haksızlığın her platformda Trabzon Belediyesi olarak hakkı adaleti hiç bırakmayacak olmamız müsabaetiye Şike Anıtı talebi neticesinde Belediye meclisimizde bunu görüştürk. Onun sonrasında belediye meclisimizden bir karar aldık" dedi.

Trabzonspor'a şampiyonluk kupasının verilmemesi halinde haklarını mahşere kadar savunacaklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Bütün bu sürecin sonrasında takibinde ve devamında gerek UEFA yoluyla olsun gerekse UEFA yoluyla olmasa da Türkiye Federasyonu'nun 2010-2011 şampiyonluğunu tescil etmesi halinde biz barış ve kardeşlik istediğimiz için, hiçbir kulübümüzün zararını da istemediğimiz için bu anıtı o zaman uygulamadan çekmiş oluruz.

Yoksa Trabzonspor taraftarlarının sesi olarak Trabzon'un düzgün, fedakar insanlarının bu halkın ayağa kalkışının, bunu mahşere kadar kabul etmeyeceğinin sembolü olarak ismi şike anıtı olan bu anıtı dikeceğiz. Bununla da mücadelemiz bitmeyecek yaşadıkça Trabzonspor'un bu hakkı yerine getirilinceye kadar bu hakkı savunuculacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler