Gümrükçüoğlu" Şampiyon Trabzondur

Trabzon Belediye Başkanı Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’un gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunuyor.  Gümrükçüoğlu’nun gündeminde Çömlekçi’de yapılacak kentsel dönüşüm projesi var. Trabzon'daki en önemli dönüşüm çalışmalarından birisi olarak görülen ve bir s

Gümrükçüoğlu" Şampiyon Trabzondur

Trabzon Belediye Başkanı Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’un gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunuyor.  Gümrükçüoğlu’nun gündeminde Çömlekçi’de yapılacak kentsel dönüşüm projesi var. 

Trabzon'daki en önemli dönüşüm çalışmalarından birisi olarak görülen ve bir süredir ön çalışmaları devam eden Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor.

 

 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Belediyesi arasında atılan son olur imzalarıyla Çömlekçi'deki kentsel dönüşümün öne açılmış oldu.

 

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, TOKİ'nin ortaklaşa yapacakları Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde nihai olurları geçen hafta itibari ile TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile imzaladıklarını kaydetti.

Gümrükçüoğlu, etap etap yapılacak dev projenin Trabzon'a hayırlı olmasını diledi. Devam eden kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla Trabzon'un dünyanın en güzel şehirlerinden biri olacağını savunun Gümrükçüoğlu, "Çömlekçi Kentsel Döşümü başladı. Söz verdiğimiz gibi aynı azimle devam etmekteyiz. Bu önemli projede vatandaşlarla görüşmelere başlıyoruz." diye konuştu.

 

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ilk etabına Tanjant yolunun alt kısmı ile Esentepe Mahallesi'nden başlanacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, şu bilgileri verdi: "Birinci etapta 110 parsel, 149 bina, ve 433 malik bulunuyor. Birinci etabın toplam kıymet takdir bedeli 503 milyon lira olarak hesaplandı. Artık bugünden itibaren vatandaşlarla görüşmelere başlıyoruz. Bu kadim kente hayırlı ve Uğurlu olsun."

Projesinin yapımının yıllarca süreceğini anlatan Başkan Gümrükçüoğlu, "Nasıl Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi'nin birinci ve ikinci etabı tamamlanmışsa ve üçüncü etabı yılsonu itibariyle tamamlanacaksa, dördüncü etabı da 2015 yılına kadar bitecekse, Çömlekçi Kentsel Dönüşümü de ada ada, bölüm bölüm devam edecektir. Çömlekçi Kentsel Dönüşümü Tanjant yolunun altındaki bölüm ana esastır. Esentepe Mahallesi ile Sezai Uzay Mahallesi, Kaymaklı Mahallesi'nin bir bölümü, Sülüklü Mezarlığına kadar çıkan yol ve kavşağı olmak üzere belirlenen alan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi alanı içerisinde bulunuyor." ifadelerini kullandı.

 

 

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Başkan Gümrükçüoğlu, Akyazı stadında dolgu çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Dolguya yapan yüklenici firmanın bu yılın sonuna kadar süresi olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, " Akyazı Stadının projesi tamamlanma aşamasında. Dolgu çalışmaları tamamlandığında stadın ihalesi yapılacak ve yer tesliminden sonra 24 ay içerisinde tamamlanacak." dedi.

 

2 İLÇE YETKİ TARTIŞMALARINA NEDEN OLUYOR

 

Büyükşehir olacak olan Trabzon'un merkezinin 2 ilçeye bölünmesine gerek olmadığını da öne süren Başkan Gümrükçüoğlu, şu görüşleri dile getirdi: "Ak Parti halkın teveccühüne saygı duyar. Trabzon'un 'büyükşehir' olmadığını varsayalım. Trabzon, 'bütün şehir' kapsamı diye Danıştay'ın görüşü alınarak 7 beldesini il sınırlarına katmamış mıydı? Yalıncak mahkeme kararı almış, biz de onu Danıştay'dan takip etmekteyiz. Bu olanlar içinde 300 bin civarında nüfusumuz olacak.

Trabzon Belediyesi olarak buraya hizmet edecektik. Değişen bir şey yok ki, niye zorlanıyoruz. Trabzon Belediyesi bugünkü koşulları ile Beşikdüzü'ne, Hayrat'a, Maçka'ya, nereye olsa hizmet götürüyor mu; götürüyor, kapasitesi var. Bütün bunları hesaba kattığımızda bütün şehre hizmet ederiz.

Ama kararı verecek olan halktır. Büyükşehir belediyelerin tecrübesini söylüyorum; 2'tane 3 tane merkez belediyeye bölünecek olursanız, onlar yetki tartışması ile birbirleri ile tartışmaktan hizmet edemiyorlar. Bütün büyükşehir belediyeleri bunu söylüyor."

Başkan Gümrükçüoğlu Trabzonspor'da sivil toplum örgütlerinide imzaladığı bir bildirinin başbakana gönderildiğinin hatırlatılması üzerine" Bundan benim bilgim yok.Ama şunu söyleyeyim Tüm Dünya tüm Türkiye biliyorki 2010-2011 futbol sezonu şampiyonu Trabzonspor'dur

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler