"Gümrükçüoğlu Özür Dilesin"

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya Trabzon şehir merkezinde denize girilecek yer olmadığını söyleyerek, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na göndermede bulundu.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun 2009 senesinde, aynı dönemde Ak Parti

"Gümrükçüoğlu Özür Dilesin"

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya Trabzon şehir merkezinde denize girilecek yer olmadığını söyleyerek, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na göndermede bulundu.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun 2009 senesinde, aynı dönemde Ak Parti Trabzon İl Başkanı olan Muhammet Balta ile birlikte Ayasofya ve Beşirli mahalleleri arasında yapılan yürüyüş parkuru üzerinde lağım sularının denize aktığı bölgede yaptığı açıklamayı hatırlattı.

CHP Merkez ilçe başkanı Kaya yaptığı yazılı açıklamada Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun 2009 senesinde yaptığı açıklamada " Açıklamada “Sahilde kurulan tuvaletlerin ve aynı bölgeden denize akıtılan lağımın Trabzon'a yakışmayan, üzüntü verici örnekler olduğunu dile getirerek; “Burada içler acısı, Trabzon'a yakışmayan başka fotoğraflar da var. Lağımın denize aktığı kirli, kokulu bir Trabzon var. Açık bir şekilde denize akan lağım bulaşıcı hastalıklar açısından önemli bir risk oluşturuyor, bu lağımın derin deşarjla denizin 3 kilometre içerisine nakledilmesi gerekiyor.” dediğini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti.

" Başkan bu sözlerini unutmuş olabilir ama biz kendisine bu açıklamayı ve 4 yılı aşkın bir süredir bu şehirde Belediye Başkanı olduğunu hatırlatıyoruz!“İçler acısı, Trabzon’a yakışmayan bir durum var!” diyerek eleştirdiğiniz lağım suları pisliği Beşirliden Ganita’ya kadar hala kıyıdan denize akıyor Sayın Başkan!

Sizin ifadenizle bu lağım suları, pis koku ve bulaşıcı hastalık riski Trabzon halkının sağlığını tehdit etmeye devam ediyor Ve Anayasasının 56.maddesi açıkça ihlal ediliyor!(T.C Anayasası Madde 56 – Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.)"

Merkezde Denize Girilecek yer yok!

Trabzon Merkezinde denize girilecek yer olmadığını, Ganita-Beşirli arası sahil şeridinde lağım kokusundan durulmadığını vurgulayan Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya " Lağım 

suları denize akıyor, pislikler ortalığı sarmış durumda. Yürüyüş yolunda yürüyenler mide bulantısı geçiriyor! Başkan adayıyken eleştirdiğiniz bu rezalete daha ne kadar seyirci kalacaksınız? Deniz şehri Trabzon’un Merkezinde denize girilecek, sahilinde rahatça gezilecek yer yok!

Trabzon merkezde yapılan deniz suyu analizlerinde denizimizin çok kirli olduğu ortaya çıktı. Eskiden her yerinde denize girilebilen güzelim sahillerimizi lağım suları pisliği ve kokusu esir almış durumda." dedi.

Makeyle mi Dolaşalım:

Açıklamasının son bölümünde vatandaşların günü geldiğinde verilen sözleri tutmamanın hesabını soracağını söyleyen Kaya, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu Trabzon halkından özür dilemeye davet ederek açıklamasını şu ifadelerle tamamladı " Vatandaşın verilen sözleri takip etmediğini ve günü geldiğinde hesabını sormayacağını zanneden sayın Belediye başkanına; “Derin deşarjların hayata geçirilmesiyle birlikte sahillerimiz tertemiz olacak. Trabzon'un geleceği için çevre hassasiyetini göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Sözlerini hatırlatıyoruz ve rezaleti yerinde görmesi için, Belediye Başkanı olduğu şehirde lağım sularının hala denize aktığını görmesi için buraya davet ediyoruz. “Kokudan rahatsız olurum!” diyorsa maskesi bizden, buyursun gelsin, Trabzon’umuzun bu acı gerçeğini gözleriyle görsün.

En temel belediyecilik hizmetlerini dahi doğru dürüst yapamayan, başta çömlekçi projesi olmak üzere hiçbir sözünü gerçekleştiremeyen ve Trabzon’umuza yakışmayan lağım suyu rezaletine yıllardır seyirci kalan Sayın Belediye Başkanını Trabzon halkından özür dilemeye ve acilen çözüm üretmeye çağırıyoruz!"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler