Gümrükçüoğlu o projeyi açıkladı: Boztepe'ye...

Belediye Meclisi toplandıTrabzon Belediyesi Kasım ayı ilk toplanışının Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığını gerçekleştirdi. Başkan Gümrükçüoğlu toplantının açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verd

Gümrükçüoğlu o projeyi açıkladı: Boztepe'ye...

Belediye Meclisi toplandı

Trabzon Belediyesi Kasım ayı ilk toplanışının Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığını gerçekleştirdi. Başkan Gümrükçüoğlu toplantının açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Gümrükçüoğlu ilk olarak Haber61'in yazdığı Boztepe'ye otel yapılacak haberini de doğrulayan açıklamayı yaptı

Üniversite hazırlık kursu’na yoğun ilgi

Ekonomik imkânları kısıtlı gençleri üniversiteye hazırlamak için düzenlediğimiz bu yıl dördüncüsünü açtıkları üniversiteye ücretsiz hazırlık kursuna 870 öğrenci katıldığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu bugüne kadar düzenledikleri kursa katılan 438 öğrencinin başarılı olarak üniversiteyi kazandığını söyledi.

Tabakhane’de yıkılan bina sayısı 271 oldu

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tüm hızı ile devam ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane'de bugüne kadar 528 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 271 binanın yıkımı tamamlandı. Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde hak sahiplerine bugüne kadar 103 milyon 926 bin TL ödeme yapıldı” dedi.

Ayasofya kavşağı'nda sona yaklaşıldı.

Tamamlandığında bölge trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacak Ayasofya kavşağında büyütme ve genişletme çalışmaları hızlı bir şekilde sürdüğünü ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “2013 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan hemzemin kavşak düzenlemesi yapımında sona yaklaşıldı. Bilindiği gibi kavşak bağlantısı içerisinde yer alan ve üzerindeki binaların kamulaştırılarak yıkıldığı Hacı Ziya Habiboğlu Araçlı Alt Geçidi'ni-Ayasofya Kavşağı'na bağlayan güzergâhın asfaltlaması tamamlanarak daha önce hizmete açılmıştı.

Şehrimiz için önemli bir diğer kavşak çalışması olan Reşadiye Köprülü kavşak çalışması ise hızlı bir şekilde devam ediyor.” İfadelerini kulandı.

Yürüyüş yoluna paralel yapılan yeni bisiklet yolu tamamlandı

5,6 kilometre uzunluğundaki sahil yürüyüş yoluna paralel olarak yapılan yeni bisiklet yolu tamamlandığını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Daha önce bin metre uzunluğunda bir bisiklet yoluna ilave olarak yapılan bin 200 metre uzunluğunda yeni bir bisiklet yolu yaparak halkın kullanımına sunduk.  Böylece vatandaşlar Faroz Balıkçı Barınakları ile Toklu Sahili arasında ikinci etabı yapılan bin 200 metre uzunluğundaki bisiklet yolunda rahat ve keyifli bir şekilde bisiklet sürebilme imkânına kavuşmuş oldu. Vatandaşların sahilden daha çok yararlanmalarını ve spor yapmalarını sağlamak amacıyla yaptığımız toplam 2 bin 200 metrelik bisiklet yolu ile birlikte, bisiklet sürmek isteyenler rahat ve güvenli bir ortamda bisikletlerini sürebiliyorlar” ifadelerini kulandı.

Boztepe’ye otel yapılıyor

Haber61'in okurlarına duyurduğu Boztepe’ye otel yapılması projesinin uygulamaya girdiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon Belediyesi’nin Boztepe’de bulunan 15 dönümlük arazinin satışı gerçekleşti. Daha önce yapılan ihalede alıcısı çıkmayan alan son yapılan ihalede 11 milyon 50 bin  TL’ye alıcı buldu. İnşallah buraya son derece modern Boztepe’nin sulietini bozmayan bir 5 yıldızlı otel kazandıracağız. Otel projesi daha önce gerekli kurum ve kuruluşların onayı ile yapılmıştı. Trabzon’a hayırlı olsun” dedi.

Trabzon Konağı’nın ihale süreci tamamlandı,

‘61 proje’ içerisinde yer alan Trabzon Konakları projesinin ihale süreci tamamlandığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, ihale aşamasında olan ve ihalesi gerçekleştirilen diğer projeleri de açıkladı. Başkan Gümrükçüoğlu Üniversite mahallesinde yapılacak spor temalı parkın ihalesinin yapıldığını ve yüklenici firmanın çalışmalara başladığını dile getirerek, Atatürk Köşkü’nün kapsamlı restorasyon ihalesinin yapıldığını kaydetti. Meydan Parkı 2. Etap düzenleme ihalesinin 11 Kasım’da yapılacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu Çamabo’da 103 dönümlük alanda yapılacak ve avan projesi tamamlanan Botanik Parkı yapım projesinin yılsonuna kadar ihale edilmesinin planlandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel