Gümrükçüoğlu: Hiçbir yerde imzam yok!

Trabzons Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu basın toplantısı düzenledi.Başkan Gümrükçüoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'a yaptığı ziyarette Trabzon ile ilgili kendisine sunduğu ve bilgi verdiği projeler hakkında açıklama yap

Gümrükçüoğlu: Hiçbir yerde imzam yok!

Trabzons Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu basın toplantısı düzenledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'a yaptığı ziyarette Trabzon ile ilgili kendisine sunduğu ve bilgi verdiği projeler hakkında açıklama yaptı.

Bu açıklamanın ardından son günlerde gündeme bomba gibi düşen Yıldızlı Güven Hastanesi ile ilgili hisse senedi satışı konusunda açıklamalarda bulundu.

BOTANİK PARKI BAŞLAMA AŞAMASINDA

Botanik parıkının yapılacağı alan Büyükşehir Belediye Başkanlığına devredilmesinin ardından Üniversitemizile birlikte bir proje hazırlandı. Trabzon botanik dünyadaki diğer örneklerinin tümü incelenerek Trabzon'da uygulanmaya başlanacak noktaya geldi. Başbakanımızın verdiği desteği ifade ederek projeyi kendisine arz ettik.

AVNİ AKER'İN YERİNE NE YAPILACAK?

Trabzon Belediye hizmetlerinin ve Kültür Kongre faaliyetlerinin devam etmesi için Akyazı stadına başlandı. Büyükşehir ile Havalimanı etrafında bazı kamulaştırma alanları ile alanın 45 dönümlük bir alana çıkarılma çalışmalarını yaptık. Avni Aker Yavuz selim ve 19 Mayıs Spor salonunun olduğu bölge bu bölgenin yoğun yapılaşmaya uğramaması için önemli bir teşebbüsümüz oldu. TOKİ başkanı ile bir görüşmemiz oldu. TOKİ Başkanı bu konuya sıcak yaklaştı ve katkı vereceklerini ifade ettiler. Avni Aker'in bir hatıra olarak korunması ve burada bir büyükşehir kongre ve kültür merkezinin yapılmasına gayret edilmesi ve bunun dışındaki alanların park ve bahçe olarak yeşil alan olarak bırakılmasını önerdik.

HAVALİMANINA 2. PİST VE OTOGAR

Havalimanına bir ilave pistin yapılmasını gündeme getirdik. Bu konunun yapılmasını kendileride onaylamıştır. Akyazı'da dolgu alanı 79 hektar. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne ön tahsis halinde tahsis edilmiş durumda. Stad ve spor alanlarının doışında kruvaziyer mendireğini öne koymakla birlikte bir otogarın o bölgede olacağı önerisini sunduk.

KANUNİ BULVARI VE KENTSEL DÖNÜŞÜMLER!

Kanuni Bulvarı herhangi bir aksama olmaması durumunda 3 yıl içinde tamamlanacak. Kentsel dönüşümler tüm hızıyla devam ediyor. Zağnos'un 4. etabı, Tabakhane'de kamulaştırmalarada sona gelindi. Çömlekçi'de de kamulşatırmalar tamamlanmak üzere olduğunu ve Narlıbahçe'de bir fizibilite çalışmalarının yapılacağını ve orada yaşayan vatandaşların istediği şekilde yapılacağını ve kendisinin destek vereceğini söyledi.

ATATÜRK ALANI VE ÇİMENTO FABRİKASI

Meydan parkını sordu. 2. etabı yapılmak üzere olduğunu ve 3. etaba geçilip burada bir kent balkonu yapılacağını ifade ettik. Çimento Fabrikasının olduğu bölge ticaret bölgesidir. Biz görüşmelerimizde yeni bir yer bulma sonrası hazırlıklarına başlamasını ifade ettik. Araklı bölgesinde bir yer gösterdik. Yatırımcı kararlı bir ifade bize sunamadı. Akoluk'ta ileriki dönemde bir turizm vadisi haline getirileceği çalışmaları sonrası burada bir çimento fabrikasına izin veremeyeceğimizi söyledik. Araklı'daki yer dışında başka bir yöntem düşünülemez. Gerekli yazılarımızıda yazdık.

TRABZON'A 2. KAMU ÜNİVERSİTESİ KONUSU

Trabzon'da 2.bir kamu üniversitesinin kurulması konusunda başbakanımıza önerimizi sunduk. Şuanda 55 bin öğrencisi olan bu üniversite lisnas öğretiminden başka bir eğitim verilememektedir. Söğütlü, Akçaabat tarafında ikinci bir üniveriste kurulması bölümlerin lisans düzeyinde burada eğitime yoğunlaşması ve KTÜ'nün lisansüstü ve master çalışmalarına zaman ayırabilmesini ve bilgi birikim ve tecrübe ile önemli projelere imza atılmasını ifade ettik. Başbakan 70-80 bin üniversite öğrenci sayısına ulaştığında yapılabileceğini söyledi.

ANKARA'DA AKÇAABAT ANLAŞMASI

Bugün Ankara'ya giderek Akçaabat ve çevresinin su ve Kanalizasyon sisteminin yapılması için anlaşma imzalayacağız.

YAYLALARA KİMSE EV YAPMASIN!

Yaylalara, meralara ev yapmaya kimse yönelmesin. yerleşim bölgesinin neresi olacağı bellidir. Vatandaşlara en fazla zemin üstüne bir kata izin verilecek. Gerekli yönetmeliğin çıkmasını bekliyoruz. Anayasaya göre oralar bütün milletin hazinenin yeridir. Oralarda yer satılması söz konusu değil.

 

"YILDIZGÜVEN HASTANESİ KONUSU" 2. SAYFADA

 

YILDIZGÜVEN HASTANESİ KONUSU

Başkan Gümrükçüoğlu konu ile ilgili olarak sorulan bir soru üzerine Yıldızlı güven hastanesi ve sahipleri bir ticari kuruluş biz hiçbir kuruluşumzuun zarar görmesini istemeyiz diyerek "Hasan Güven'in ben resmi olarak biz hisse devri yapmadım dedi. Bana internete verileceğini söylediler. Bende versinler bizim kimseden imtina edeceğimiz bir şey yok dedim. Benim 2009 yılında sayın Yusuf Aşığa dedim gel bu işi 2009 dan beri nasıl yürüdüğünü yazın dedim. Vicdanınızda ne varsa onu yazın tekbir kelimeye müdahil olmayacağım dedim" dedi ve Yıldızlı Güven Hastanesi Başhekimi'nin kendi el yazısı ile yazdığı tutanağı okudu.

TUTANAKTA NELER VAR?

Hisse başına 100 hisseden 5 hisse teklif edilmiş Yusuf Aşık'a 5 hisse satın alınmıştır. hastane nakite sıkışınca 5 hisse daha Gümrükçüoğlu tarafından satın alındı. Güvene dayaılı olarak noter işlemi yapılmadan yapılmıştır. Bu hisselerden hiçbir gelir eldeedemediğimiz ve döviz olarak durduğunda 1 milyon lira civarında zarar etttiğimi ve hisselerin geri alınmasını talep etmiştir. 4 senet düzenlenmiş ve 3 ödenmiş ancak 1'i ödenmemiştir. Son ödenemeyen ve icraya verilmiş oplan senedin ne kadar süre kabul ediyorlarsa kabul edilip 5 ay süreyle ödenmesi konusunda yeni bir senet tanzim edilmiştir. Bu senette ödenmemiş ve 10 günsonra icara takibi yapılmıştır. Bütün bu işlemler süresince sekreterimin sadece bunları takipetmesi konusunda ciro işlemlerini yapılması istenmiştir.

HİÇBİR YERDE İMZAM YOK!

Başkan Gümrükçüoğlu tutanağı okumasının ardından yaptığı açıklamada "Ben 1 aralık 2008 yılında sağlık bakanlığı müsteşarlından istifa ettim. Ondan sonrada kanunlar nizamlar dışında herhangi bir şey yapın diye bir yaptırımım olmadı. benim bu istifa süresi sonrasında herhangi bir belgede parafım imzam varsa yinede sorumnlukuk almaya talibim. benim hangi İmzamın olduğu hiçbir şekilde ortada yoktur. Trabzon'da başka bir hastanede size hisse satalım teklifinde bulunmuştur.  Ben hisse alamaz mıyım." dedi.


TUTANAKLAR 3. SAYFADA

 

İŞTE O TUTANAK!

dsc_0007.20140617094056.jpg

dsc_0008.20140617094122.jpg

dsc_0009.20140617094141.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel