Gümrükçüoğlu: HES kuranlar

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, HES projelerinin bazılarının çevreyi kirlettiğini söyledi.Başkan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi;HES Projeleri’ni çok seven bir tip değilim. Bir derenin üzerine 7-8 tane HES yapmakla olmaz. Ne ya

Gümrükçüoğlu: HES kuranlar

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, HES projelerinin bazılarının çevreyi kirlettiğini söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi;

HES Projeleri’ni çok seven bir tip değilim. Bir derenin üzerine 7-8 tane HES yapmakla olmaz. Ne yapalım biraz daha doğayı ve çevreyi teslim aldığımız şekilde gelecek kuşaklara teslim edecek şekilde değerlendirecek bir gözle bakmamız lazım. Ben şunu kesin olarak görüyorum ki, ÇED raporu hazırlanırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, DSİ’nin ve Orman ve Su İşlerinin kurumları hepsi bunun en güzel bir şekilde hazırlıyor

Cebini düşünüyorlar Bir HES kurucusu bana diyor ki; benim şu hafriyatları yaptığım HES’in yakınında bir yere döksem olur mu? Bunu bana soruyor ama ben soracağı kişi değilim. Ona öngörülen ise daha uzak şimdi bu niye öngörülmüş. Doğa ve çevre için ama o HES’in kurucusu da cebini düşünerek hareket ediyor.

Dereler aksın bakalım da demiyoruz Bize tabi ki görev düşüyor fakat kontrol mühendislerinin de ÇED raporuna göre kontrollerini yapmalıdır. Biz HES olmasın dereler aksın ve öyle bakalım demiyoruz. Biz gerekenlere harfiyen uyulsun diyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel