Gümrükçüoğlu Büyükşehir'i anlattı

 Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek ‘Büyükşehir'i anlattı.  TBMM de kabul edilen yasayla birlikte Büyükşehir statüsü kazanan Trabzon'un kazançlarını halka anlatmak içi

Gümrükçüoğlu Büyükşehir'i anlattı

 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek ‘Büyükşehir'i anlattı. 
 
TBMM de kabul edilen yasayla birlikte Büyükşehir statüsü kazanan Trabzon'un kazançlarını halka anlatmak için AK Parti İl Teşkilatı’nca organize edilen ilçe ziyaretlerine Beşikdüzü ve Vakfıkebir'i ziyaretleriyle başladı. 
 
Gümrükçüoğlu, amaçlarının halka doğruları anlatarak Trabzon kamuoyunda Büyükşehir Yasası’na karşı oluşturulmaya çalışılan olumsuz düşünceyi yıkmak olduğunu söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, büyükşehirle birlikte Trabzon'un en ücra köşesine dahi en iyi hizmetin götürüleceğini ifade ederek "Göreve geldiğimiz günden bu güne Trabzon Ak Belediyecilik hizmetiyle tanışarak ‘Halka Hizmet Hakk’a Hizmettir’ düsturunun nasıl tezahür ettiğini gördü. Trabzon'u altyapısıyla imarıyla kentsel dönüşümleriyle park ve bahçeleriyle sosyal projeleriyle ve diğer belediyecilik hizmetleriyle daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmek ve vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için dört yıllık süre zarfı içinde elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. 
 
Bu anlayışla Trabzon'a hizmet ederken sadece Trabzon Belediyesi hudutlarıyla yetinmedik tüm Trabzon'u kucaklayarak Trabzon'un en ücra köşesine dahi hizmet götürmeye çalıştık” dedi.
 
“Bizim bu çalışmamız Trabzon'un Büyükşehir statüsü kazanmasıyla güzel bir anlam kazandı” diyen Gümrükçüoğlu “Trabzon, kabul edilen yasayla 29 il ile tüm il sınırlarıyla birlikte büyükşehir statüsünü kazandı. Büyükşehirle birlikte Trabzon’un vergi gelirlerinden aldığı payı artacak ve yılda 238 TL harcayan Trabzon Belediyesi artık tüm il sınırları içerisindeki her bir vatandaş için 368 TL harcayabilir hale gelecektir. 
 
Yasayla birlikte belediyeye devredilen İl Özel İdaresi tüm personeli ve ekipmanlarıyla Trabzon'un her yerinde hizmet vermeye devam edecektir. Aynı şekilde tüm Belde belediyeleri de sadece yetkilerini Büyükşehir'e devretmeyle birlikte aynı hizmetlerini bulundukları yerlerde vermeye devam edecektir" şeklinde konuştu.
 
Gümrükçüoğlu, Trabzon'un büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte köylere çok daha kaliteli hizmetin götürüleceğini ifade ederek "Köylerimize hizmet götüren Trabzon İl Özel İdaresi'nin kıymetli İl Genel Meclisi dün tüm Trabzon için 2013 yılı yatırım bütçesini 45 milyon TL olarak açıkladı. Trabzon Belediyesi’nin ise sadece belediye sınırları için 206 milyon 700 bin TL'lik bir bütçe hazırladı. Hesap bu kadar açık ve ortada.
 
Bugün köyde oturan vatandaşımız hizmetlerle ilgili hesabı muhtarına ve İl Özel İdaresi’ndeki temsilcisine soruyor, büyükşehirle birlikte ise oy vereceği muhtara, ilçe Belediye Başkanına, Büyükşehir belediye Başkanına, İlçe Belediye meclis üyesine ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesine sorma şansı olacak ve böylelikle daha demokratik ve hesap verilebilir bir düzene kavuşacaktır. Diğer taraftan kent de bulunan meralar ve orman yapıları kendilerini aynen muhafaza edeceklerdir. Tarım nitelikli koruma alanları dün olduğu gibi büyükşehir olduktan sonra da arazi vergisi alınacak farklı hiç bir vergi alınmayacaktır. 
 
Emlak vergileri beş yıl süreyle vatandaşlarımızdan alınmayacaktır. Büyükşehir ya da ilçe belediyesinin getirdiği suyu kullanan vatandaşlarımız en düşük tarifenin yüzde yirmi beşi ile ödeyeceklerdir. Kimse vatandaşı kandırmaya ve yanıltmaya kalkışmasın. Bizler bu gerçekleri Trabzon'un her yerini gezerek tüm vatandaşlarımıza anlatacağız. Herkesin içi müsterih olsun Trabzon Büyükşehir olmasıyla birlikte çok daha iyi hizmet alacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler