Gümrükçüoğlu Akyazı'yı inceledi

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı Spor Kompleksi'nin Trabzon'un çehresini değiştireceğini söyledi.Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dolgu çalışmaları devam eden Akyazı Spor Kompleksi alanında incelemelerde bulundu,

Gümrükçüoğlu Akyazı'yı inceledi

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı Spor Kompleksi'nin Trabzon'un çehresini değiştireceğini söyledi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dolgu çalışmaları devam eden Akyazı Spor Kompleksi alanında incelemelerde bulundu, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Gümrükçüoğlu, 100 kamyon ve 53 iş makinesi ile 24 saat devam eden dolgu çalışmalarının bu yılın Ağustos ayında tamamlanacağını söyledi.

800 bin metrekare alanda yapılacak dolgu ile Trabzon'un önemli sosyal, kültür, turizm ve spor tesislerine kavuşacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, şöyle konuştu: "Bu proje ile sporda zirve bir kent olan Trabzon yeni spor tesisleri kazanacak. Futbolda ülkede önemli bir yıldız olan Trabzonsporumuz maçlarını 40 bin kişilik UEFA standartlarında bir statta oynayacak. Bu projenin yapılmasında Karadeniz ve Trabzon sevdalısı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük emekleri var. Başbakanımıza Trabzon ve bölge halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Bu önemli projeye destek ve katkı sunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TOKİ Başkanı Haluk Karabel ve emeği geçen diğer Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize, bürokratlarımıza, dolgu çalışmalarını gece gündüz sürdüren Öztaş-Sistem İş ortaklığı firmasına ve yöneticilerine de teşekkür ediyorum."

Normal programda Akyazı'da dolgu çalışmalarının 2013 yılının Ağustos ayında tamamlanması gerektiğine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mimarlar Odası Trabzon Şubesi'nin mahkemeye vermesiyle ortaya çıkan 7 aylık bir zaman kaybına rağmen Akyazı'da dolgu çalışmaları 2012 yılının Ağustos ayında tamamlanacak. Yüklenici firma 100 kamyon ve 53 iş makinesi ile çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Akyazı spor kompleksi Trabzon'un ve ülkenin önemli vizyon projelerinden biri olacak."

Akyazı Projesini TOKİ, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: "Ağustos ayında tamamlanacak dolgu çalışmalarının ardından 42 bin kişilik stadın yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Stat, temeli atıldıktan 24 ay sonra tamamlanarak hizmete açılacak"

AKYAZI SPOR KOMPLEKSİNİN YAPIM SÜRECİ

TOKİ, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, TCK ve Trabzon Belediyesi birlikte yürüttükleri Akyazı Spor Kompleksinin TOKİ marifetiyle yapılması 17.02.2010 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Onayın ardından Akyazı'da TOKİ tarafından yürütülen sondaj çalışmaları tamamlanırken dolgu ihalesi 22 Eylül 2010 tarihinde yapıldı. İhaleye 12 firma teklif verdi. İhaleyi kazanan Öztaş-Sistem İş ortaklığı firması dolgu çalışmalarını 2011 yılı Ocak ayında başlattı. 2011 yılının Nisan ayında TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şubesi tarafından Danıştay 6. Dairesi'ne yapılan başvuruyla Akyazı projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kuruluşunun ardından yürütmeyi durdurma kararına itiraz edildi. 6 Ekim 2011 tarihinde Danıştay 6. Dairesi Yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Bu karar üzerine Akyazı'da dolgu çalışmaları yeniden başladı. Plana itirazından sonuç alamayan Mimarlar Odası Trabzon Şubesi bu kez de Akyazı'nın yapımı için gerekli dolgu ve tahkimat ihalesinin

iptali ve yürütmenin durdurulması için Ankara 10. İdare Mahkemesi'ne ayrı bir dava açtı. Ankara 10. İdare Mahkemesi Mimarlar Odası Trabzon Şubesi'nin dolgu ve tahkimat ihalesinin iptali için TOKİ aleyhine açtığı davayı 13.01.2012 tarihinde reddetti. Mahkeme yürütmeyi durdurma istemi için gerekli şartların oluşmadığına hükmetti. Kararın ardından tekrar başlatılan dolgu çalışmaları devam ediyor. Mahkeme sürecine rağmen dolgu çalışmaları bir yıl erken bitirilecek Akyazı Spor Kompleksi'nde 42 bin kişilik UEFA standardında stat olacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli spor salonu, 1 adet doğal, 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası,  6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili centerkort (izleyici alanları bulunan tenis kortu), Kamp eğitim merkezi binası, 3 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 1 açık basketbol, voleybol ve tenis sahası ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanları, kruvaziyer liman, otel ve otobüs terminali yapılacak.

gumrukcuoglu.gif

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler