Gümrükçoğlu yeniden aday olacak mı?

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, katıldığı bir televizyon programında, tekrar belediye başkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna cevap verdi.Başkan Gümrükçüoğlu, “Adaylığımız en başta halkımızın takdiridir. Her şeyi takdir edecek ol

Gümrükçoğlu yeniden aday olacak mı?

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, katıldığı bir televizyon programında, tekrar belediye başkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna cevap verdi.

Başkan Gümrükçüoğlu, “Adaylığımız en başta halkımızın takdiridir. Her şeyi takdir edecek olan vatandaşlarımızdır. Bağlı olduğumuz siyasi hareket en başta halkımızın düşünce ve kararına saygı duymaktadır. Bunun yanında partimizin yetkili organları, milletvekillerimiz ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın değerlendirmeleri sonucu ortaya bir inisiyatif çıkacaktır. AK Parti içinde olan herkes için makamlar, mevkiler, görevler sadece ve sadece bu takdirlerin sonucunda oluşur. O bakımdan ben adaylık falan açıklamam, ilan etmem, öyle bir huyum yok” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu adaylık ile ilgili herhangi bir karar etmediğini belirterek, adaylı için AK Partide işleyen süreci anlattı. Başkan Gümrükçüoğlu, “Herhangi bir vazifeye gösterilip gösterilmememiz başta kadim halkımızın, kadirşinas insanımızın kararıdır. Tabi ki bizim siyasi hareketimiz en başta halkımızın düşünce ve kararına saygı duymaktadır. Zira hareketimiz halkın iktidarı olmak üzere yola çıkmıştır. O bakımdan halkımızın, insanımızın kadirşinaslığı, vefalılığı, değerlendirmesini alacak olan siyasi kuruluş kendi içinde yapacak olduğu değerlendirmelerini, kendi içinde yapacak olduğu temayüllerini de onun üzerine ilave eder.

Buna parlamentodaki milletvekillerimizin de düşüncelerinin de ilavesi ile birlikte siyasi adımlar olarak merkez karar yönetim kurullarında görüşülmesi neticesinde ve nihayetinde genel başkanımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın inisiyatifinin de bu değerlendirmeler sonucunda olacağını biliyoruz. Onun neticesinde ne ifade edilirse şahsimiz için veya AK Parti içinde olan herkes için makamlar, mevkiler, görevler sadece ve sadece bu takdirlerin sonucunda oluşur. Biz bütün AK Partililer olarak şu veya bu görevin hedefçisi, takipçisi, taliplisi olmayız. Dolayısıyla onların mensuplarında biri olarak ben de olmam. Nihayeten en başta halkın ve vatandaşın takdiridir. Her şeyi tayin edecek olan vatandaşlarımızdır. O bakımdan ben adaylık falan açıklamam, ilan etmem, öyle bir huyum yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler