G.Ü şehit aileleriyle buluştu

  Düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada bu vatanı emanet eden şehitlerin, emanetlerine hizmette kusur edilmemesi gerektiğini ifede eden Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, ülke olarak ortak acıların paylaşıldığını söyledi. Prof. Dr.

G.Ü şehit aileleriyle buluştu

 

 

Düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada bu vatanı emanet eden şehitlerin, emanetlerine hizmette kusur edilmemesi gerektiğini ifede eden Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, ülke olarak ortak acıların paylaşıldığını söyledi. Prof. Dr. Aygün Attar “Acınız acımız, üzüntünüz üzüntümüzdür. Ortak acıları paylaşıyoruz. Vatanı bizlere emanet eden şehitlerimizin sizlerde bizlere emanetisiniz. Bu bakımdan istek ve arzularınız noktasında bu kadar sessiz kalmayınız. Sizlere hizmetin kendisi bir sevaptır. Toplumun en duyarlı bulunduğu yerde sessizliği ile mesaj vererek buraya gelmeniz bizim için bir şereftir. Bizler eğitimciyiz ama sizler engüzel dersi veren en iyi eğitimcilersiniz. Çünkü bu ailelerin yetiştirdiği evlatlar vatanın bayrağının, özgürlüğün ne demek olduğunu en iyi anlatan evlatların ailelerisiniz. Sizlerin yetiştiriği evlatlar bayrak inmesin dediler hak ettiği yerde dalgalanmaya devam edecek, vatan bölünmesin dediler bölünmeyecek, ezan dinmesin dediler dinmeyecek” dedi.

Giresun Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Osman Doğramacı ise “Evlatlarınız bayrağa sarılarak geldiğinde artık sizin değil, milletimizin de evlatlarıdır. Devletimizin kurum, kuruluşları şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak zorundadır ve bu akşam Giresun Üniversitesi bizleri bir araya getirmiştir” diye konuştu.

Türkiye Harp Malülleri Gaziler Şehit ve Yetimleri Derneği Başkanı Erol Uslubaş ise birlik ve beraberlik içerisinde hatırlanarak bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İftar sonrasında Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, şehit ve gazi aileleriyle tek tek ilgilenerek sorunları hakkında bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel