Gözyaşı tıkanıklığına lazerli çözüm

2013 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bir proje kapsamında alınan lazer DCR cihazı ile bugüne kadar birçok hastaya başarılı operasyonlar gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalı

Gözyaşı tıkanıklığına lazerli çözüm
2013 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bir proje kapsamında alınan lazer DCR cihazı ile bugüne kadar birçok hastaya başarılı operasyonlar gerçekleştirildi.
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, göz yaşı kanal tıkanıklığının doğumdan itibaren her yaşta görülebilen bir rahatsızlık olduğunu belirtti. Türkyılmaz "Bu rahatsızlığın en belirgin özelliği gözlerde sulanmadır. Hastalığın ileri evrelerinde gözyaşı kesesinde şişlikle seyreden gözyaşı kesesi iltihaplanması olabilmektedir. Son zamanlarda sıkça kullanılan lazerle gözyaşı kanal ameliyatı sayesinde tıkalı kanalları açabiliyoruz. Lazer yönteminin diğer yönteme göre avantajları var. Bunlardan birisi işlemi bölgesel anestezi ile yapabiliyoruz. İkinci bir avantajı ise kanama riskinin bulunmaması. Kan sulandırıcı ilaç kullananlar ve tansiyon yüksekliği olan hastalarda kanama ameliyatın seyrini ve başarısını etkilemektedir. Bu yüzden kan sulandırıcı ilaç kullananlarda ameliyattan günler önce hasta için oldukça gerekli bu ilaçları kesmek gerekebiliyor. Genç hastalarda ise önemli bir sorun cilt kesisi yapılması. Göz çevresi insanın dikkat çeken bir bölgesi olduğu için cilt kesisi ve dikiş sonrası bu bölgede iz kalıyor. Lazer yönteminde ise kesinlikle iz kalma ihtimali yok. Lazer yöntemiyle ameliyat olan hasta operasyondan hemen sonra normal hayatına dönebiliyor. Diğer yöntemde ise iyileşmesi için belli bir dönem gerekiyor” diye konuştu.
 
Büyükşehirlerde bu ameliyatı yaptırmak için bir merkez arayan hastaların bu ameliyatın Rize’de yapılabildiğini duyunca şaşırdıklarını belirten Türkyılmaz “Kliniğimizde bulunan lazer DCR cihazı sayesinde bu yöntem için hastaların merkezi büyük şehirlere gitmesine gerek kalmıyor“ dedi.
 
DÜĞÜN ÖNCESİ GÖZYAŞI OPERASYONU
 
Bu operasyon 15- 20 dakika sürdüğünü ifade eden Türkyılmaz, “Hasta operasyonun hemen ardından evine ve işine dönebiliyor” ifadelerini kullandı.İlginç bir hikâyesini de anlatan Türkyılmaz, "Evlenmek üzere olan bir bayan her iki gözünde kanal tıkanıklığı olduğunu ve devamlı gözü sulandığı için ağlamaklı göründüğünü ameliyattan çekindiği için bugüne kadar beklediğini ama düğünde bu durumun kendisi için sorun olacağını belirtti ve ameliyat olmak istediğini bize söyledi. Biz de lazer yöntemiyle ameliyatını yaptık, ardından hastamızı düğüne gönderdik" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler