Görme engelli hafız ve yılın anne babası...

Giresun Müftülüğü tarafından düzenlenen Kuran Kursları'ndan mezun olan hafızlar için bugün Spor Salonu’nda İcazet Töreni düzenlendi.Törende 16 bayan, 12 erkek hafıza diplomaları verilirken, birer çeyrek altın hediye edildi. Hafızlık töreninde dikkat çeken

Görme engelli hafız ve yılın anne  babası...

Giresun Müftülüğü tarafından düzenlenen Kuran Kursları'ndan mezun olan hafızlar için bugün Spor Salonu’nda İcazet Töreni düzenlendi.

Törende 16 bayan, 12 erkek hafıza diplomaları verilirken, birer çeyrek altın hediye edildi. Hafızlık töreninde dikkat çeken ise görme engelli olan İlknur Ersoy’un hafızlık diploması alması oldu. Giresun Valisi Hasan Karahan tarafından altınla ödüllendirilen 34 yaşındaki İlknur Ersoy, "İlk başlarda çok zorlandım. Biraz geçte olsa bu işi başardım. Hocalarım bana tek tek, ayet ayet, sayfa sayfa bana sözlü bir şekilde ezberlettiler. Ama sonra hocalarım bana çok yardım ettiler. Biraz geç oldu öğrenmek. Çünkü ben farklıydım, görme engelliydim. Ama azmettim ve sonunda başardım. Bundan sonra Allah'ın huzuruna hakkıyla çıkacağıma inanıyorum. Benim gibi olanların da Kur’an öğrenmelerini isterim. Hafızlık zor bir durum ama her zorluğun bir kolaylığı vardır” dedi.

İlknur Ersoy’un hafızlık hocası Hacer Baş İse,İlknur bize geldiğinde tabiki bizden farklı bir durumdaydı gözleri görmüyordu.Hafızlık süreci kolay bir durum değildi.gören bir insan 3-4 yılda hafızlığını yapıyordu İlknur ablamızın bu durumu çok zordu.Biz okuduk o tekrarladı. Biz 5 kerede, 20 kerede okuduk oda tekrarladı. Kolay olmadı oda yoruldu bizde yorulduk. Ama biz elimizden gelerek yardımcı olduk ve bugün hafızlık diplomasını aldı” ifadelerini kullandı.

Müftülük tarafından bu yıl yılın annesi ve babası seçilen İlknur Ersoy’un babası Hayrullah Ersoy ise "Kızımız hocalarının okuması ile ezber yaparak hafız oldu. Biz çok mutlu ve sevinçliyiz. Bizde ailesi olarak yılın anne ve babası seçildik buda bizi çok onurlandırdı. Herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel