Görele Trabzon'u istiyor

AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk'ten Görele Belediye Başkanı Melikoğlu'nun açıklamalarına cevap verdi.Giresun'un Görele İlçe Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı "Yeterince hizmet alamıyoruz, Trabzon'a bağlanmış olsaydık d

Görele Trabzon'u istiyor

AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk'ten Görele Belediye Başkanı Melikoğlu'nun açıklamalarına cevap verdi.

Giresun'un Görele İlçe Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı "Yeterince hizmet alamıyoruz, Trabzon'a bağlanmış olsaydık daha çok hizmet alırdık" sözleri partisinde tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Giresun AK Parti İl Başkanı Sabri Öztürk, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu'nun maksadını aşan açıklamalarda bulunduğunu söyledi. AK Parti İl Başkanı Öztürk "Görele tarihiyle, kültürüyle ve siyasetiyle gözde ilçelerimizden biridir. Gerek ilimizden gerekse hükümetten istediğini hizmet olarak alabilmiş ve siyasette de temsil edebilmiştir. Durum böyleyken Görele Belediye Başkanımız Ertuğrul Melikoğlu'nun sözlerini maksadını aşan açıklamalar olarak değerlendiriyorum. Giresun son yıllarda özellikle demiryolu ile ilgili her kesimden siyasi parti temsilcileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, işadamlarıyla, ileri gelenleriyle siyasi görüş farkı gözetmeksizin ortak çalışma yürütmektedir. Bu da ortak meselelerinde Giresun'un nasıl birlik olduğunun en net göstergesidir. Ayrıca 'Giresunluyum' diyen herkesin AK Parti iktidarında istediği hizmeti aldığını düşünüyorum. Görele Belediye Başkanımız'ın da bugüne kadar talepte bulunup da almadığı hizmet yoktur. Kaldı ki Giresun Karadeniz'in incisidir ve ilçeleriyle birlikte Giresun'dur. Son yıllarda görülmektedir ki komşu ilçeleriyle ayrışarak değil, birlikte hareket ederek ortak yatırımları almış ve birlikte kalkınmaktadır.Havaalanı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı bunların bir örneğidir" dedi.

Son nüfus tespitine göre Trabzon ve Ordu illerinin nüfusu düşerken Giresun'un nüfusu 90 binlerden 100 binin üzerine çıkarak arttığına dikkat çeken Öztürk "Bunun manidar olduğunu söyleyebilirim. Görele Belediye Başkanımızın bunları göz önünde bulundurarak sözlerinin maksadını aştığının farkına varıp düzelteceğini umut ediyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu'nun açıklamalarından dolayı herhangi bir savunma alınması durumunun şimdilik söz konusu olmadığını da kaydeden AK Parti İl Başkanı Sabri Öztürk "Şu aşamada parti disiplin kuruluna sevkiyle ilgili bir şey söylemek için erken. Ancak benim kanaatim bir kişinin siyasi düşüncelerinden dolayı cezalandırılmasını doğru bulmuyorum. Fakat açıklamalarını düzeltmesi yönünde beklentilerimiz vardır" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler