Girişimci kadınlar yol gösterecek!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Hatice Gülay Atik, okullarda düzenleyecekleri toplantılar ile son sınıf öğrencilerine meslek seçimi konusunda yol göstereceklerini söyledi.Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu, yak

Girişimci kadınlar yol gösterecek!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Hatice Gülay Atik, okullarda düzenleyecekleri toplantılar ile son sınıf öğrencilerine meslek seçimi konusunda yol göstereceklerini söyledi.

Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu, yaklaşan 2014 yılında çalışma planı oluşturmak için kurul ve üyeler bir araya gelerek toplantılar gerçekleştiriyor. Kurul ve üyelerin bir araya gelerek toplantıların sürdüğünü ifade eden Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Hatice Gülay Atik, İlkadım İlçe Kaymakamlığı ile ortaklaşa ilkokul, lise ve üniversite son sınıf öğrencilerine yönelik bir çalışma programı hayata geçireceklerini söyledi.

İlkokul lise ve üniversite son sınıfları öğrencilerine yönelik yapılacak programın içeriği hakkında bilgi veren, Dr. Hatice Gülay Atik, “İlkokullar, liseler ve üniversiteler için özellikle son sınıfları seçtik. Girişimcilerimiz ile kadınların toplum hayatındaki yerini daha çok iyileştirmeyi düşünüyoruz. Onları çalışma hayatına almak istiyoruz. Kazanan, gelir getiren grup içerisinde düşünmek, görmek istiyoruz. Bununda getirisi hem aile yaşantısındaki ekonomiyi güçlendirmek hem de ülke hayatındaki ekonomiyi güçlendirmek. 2023 hedeflerimiz var ülke olarak. Bu, çok güzel bir hedef. Bunun için kadınlı erkekli topyekun çalışmak lazım. Öyleyse kadınları da işin içine katmak gerekiyor. Daha ilkokulda çocuklara girişimcilik ve kadınların çalışma hayatında nerelerde olduğunu, neler yapabileceklerini onlara örnek olmak amacıyla bu programı düşündük” diye konuştu.

Lise son sınıfta olan öğrencilerin meslek seçiminin önemini dile getiren Atik, “Meslek seçimi için son sınıf olması ile lise son öğrenciler bundan sonraki yaşamlarında kendi olmak istedikleri meslekte eğitim görecekler. Bu dönemlerinde öğrencileri içimizdeki çalışan hanımlarla buluşturursak seçimlerini doğru yapmasını sağlayabiliriz. Her meslekte çalışan kadınlarımız var. Hem başarılı olmuş hem örnek olacak, rol model olacak kadınlarımız var. Onlar lise son sınıftaki öğrenciler ile bir araya geldiklerinde, öğrencilere düşündükleri meslek hakkında nasıl çalışacaklarını, hangi etapları geçeceklerini, nasıl zorluklar yaşadıklarını direk ağızdan öğrenecekler. Örnek verirsem ‘mimar olmak istiyordum, şimdi dinleyince bunun bana uygun bir meslek olmadığını düşünüyorum’ deyip tercihini değiştirebilir, kendisini daha objektif değerlendirebilir. Çünkü her anne-baba çocukları olduğunda işte ‘doktor olsun, avukat olsun, mimar olsun, mühendis olsun’ der. Ama çok geniş meslek yelpazeleri var ki, sadece bununla sınırlı değil. Lise son sınıftaki öğrenciler ile bunları konuşacağız. O konuda örnek olan insanları getireceğiz ki, onların yelpazesini genişleteceğiz. Her işte başarılı olunabilir. Onları okumaya motive edeceğiz, bunu neticelendirip bir meslek sahibi olmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Her zaman insanların yanında bir öğretici ve yol göstericinin olmadığını vurgulayan Atik, “Biz artık diyoruz ki, üniversite çağındaki gençlerimiz mezun olup iş hayatını deneyerek yanılarak düşe kalka değil de, doğru yolda ilerlemesi için çalışan kadınlarımız ile bir araya getireceğiz. Bu gerçekleştireceğimiz programlar ile iş hayatına atılan bireyler kendilerine olan güveni daha perçinleyecek ve pekiştirecektir. Pratik hayat okul hayatından çok farklı, o pratik hayatın getireceklerini ve birlikte gelen sorunların nasıl üstesinde gelebileceklerini görmeleri için her meslekte çalışan kadınlarımızı gerçekleştireceğimiz program ile üniversitelerde ile yapacağımız bu birliktelik de çok güzel olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Atik, “Okulların açılması ile pilot bölge olarak seçtiğimiz İlkadım ilçesinde projeyi hayata geçireceğiz. Daha sonra Canik ve Atakum ilçelerinde çalışmalarımız devam edecek. Önümüzdeki ay içinde de hangi okullara gideceğimiz belli olacak” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel