Giresun'un büyümesi böyle hızlanacak

 Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Güney Çevre Yolu projesinin tamamlanmasıyla ilin büyüme sürecinin daha da hızlanacağını söyledi. Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, GTSO ve Giresun Mimarlar Odası tarafından gü

Giresun'un büyümesi böyle hızlanacak
 Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Güney Çevre Yolu projesinin tamamlanmasıyla ilin büyüme sürecinin daha da hızlanacağını söyledi.
 
Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, GTSO ve Giresun Mimarlar Odası tarafından gündeme getirilen projenin bu yıl mayıs ya da haziran ayında ihaleye çıkacağını belirtti.
 
Piraziz ile Keşap ilçeleri arasını kapsayacak projenin Giresun'un geleceği açısından büyük önem arzettiğini vurgulayan Çakırmelikoğlu, "Giresun kent merkezinde planlı sahalar 2 bin 254 hektar olarak belirlenmiştir. Bu alanın yüzde 60'ı kullanımda bulunmaktadır. Giresun'da 31 bin hektar alanın sadece yüzde 15 gibi bir kısmı yapılaşmaya müsait konumda. Dolayısıyla Giresun kent merkezinin imarlı alan açısından güney-kuzey aksında da büyüyebilmesi için Güney Çevre Yoluna mutlak ihtiyaç vardır. Bu yol şehir merkezi ve ilçelerin sağlıklı şekilde büyümesi için olmazsa olmazdır" dedi.
 
Çakırmelikoğlu, projenin tamamlanmasıyla Giresun'un büyüme sürecinin daha da hızlanacağına işaret ederek, şöyle konuştu:
 
"Giresun’da son 30 yılda oluşan ekonomik ve imar negatifliğinin temelinde büyüme sahalarının olmaması, ticari ve imari açıdan gelişim gösterilemeyişi olmuştur. Giresun geçmişte dar bir koridorda yapılaşmayı kabullenmesi sebebiyle çarpık kentleşmeyi ve betonlaşmayı beraberinde getiren önemli çevre sorunlarına yol açtı. Ticari ve sanayi alanlarının oluşturulamaması göç ve ekonomik düşüşü beraberinde getirdi. Giresun Güney Çevre Yolu projesi ile Giresun kent merkezi yeni ticari ve konut alanları, yeşil alan ve son dönemde artan oranda bir kaos etkisi yaratan şehir içi trafiğine de çözüm üretecektir. Giresun'un bugün doğu-batı aksında büyürken, komşu kentler gibi kuzey-güney aksında da gelişebilmesiyle kent nüfusunun artması ve yeni ticari alanlar ile istihdam sahaları oluşturacağına inanmaktayız. Geçmişten günümüze yaşanan ekonomik ve imari sorunların çözümüne olanak sağlayacak olan Giresun Güney Çevre Yolu,ilimizin gelişebilmesine büyük katkı sağlayacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel