Giresunlu baba kızını kaybetmemek için uğraşıyor

Giresun’da inşaat işçisi baba kızını yaşatmak için 45 bin TL para bulamadığından, her an kızının hayata veda etmesinden endişe duyuyor.Giresun’da yaşayan inşaat işçisi Halit Başer’in henüz 10 yaşındaki kızı Melike Başer 2 yılda iki defa açık kalp ameliyat

Giresunlu baba kızını kaybetmemek için uğraşıyor

Giresun’da inşaat işçisi baba kızını yaşatmak için 45 bin TL para bulamadığından, her an kızının hayata veda etmesinden endişe duyuyor.

Giresun’da yaşayan inşaat işçisi Halit Başer’in henüz 10 yaşındaki kızı Melike Başer 2 yılda iki defa açık kalp ameliyatı 3 defada anjiyo oldu ancak sağlığına kavuşamadı. Kısa süre içerisinde 45 bin TL bulunup ameliyat yaptırılamaması halinde minik kızın hayata veda etmesinden korkuluyor.

Kızı için zamanla yarışıp para arayan acılı baba Halit Başer “Kızım henüz 10 yaşında ilkokula gidiyor. Doğuştan olacak ki daha 5 yaşındayken hastane kapılarına düştük. Kalp damarlarından birisi tıkalı olduğundan dolayı değişti. Bir başka kalp damarına ise stent takıldı. Bunlar yapılırken de üç defa anjiyo oldu. Ancak hala sağlığına kavuşamadı. Bugüne kadar yapılanlar sağlık güvencesiyle ve imkanlarımızla karşıladık. Fakat doktorları kalp kapakcığının da değişmesi gerektiğini söylediler. Bir an önce değişmesi gereken ve hayati riski bulunan kızımın kalp kapakçıkları ne yazık ki 45 bin TL’ye maal oluyormuş ve bunu sağlık güvencesi karşılamıyormuş” dedi.

20131127aw000856_05.jpg

Kendisinin de iş kazasından dolayı beyin ameliyatı olduğunu belirten Baba Başer “Bende inşaatta kaza geçirdim. Kafa tasımın bir bölümü alındı. Ancak ben kendi sağlığımı değil kızımın yaşamasını istiyorum. O nedenle hala gece gündüz çalışıyorum buna rağmen 45 bin TL’yi bulup ameliyat ettirecek parayı biriktiremiyorum. Kızımın da ameliyat olması için zaman çok önemli. Her gece yattığımda ya da okula gittiğinde acaba tekrar görecek miyim diye endişe yaşıyorum. Kızıma karne hediyesi bisiklet aldım ama henüz bindiğini göremedim” diye konuştu.

Kızının arkadaşlarıyla gülüp eğlenmesini görmek istediğini belirten Anne Hatun Başer ise “Kızımı her gün okula götürüp getiriyorum. Bazen yorulmasın diye sırtımda taşıyorum. Birkaç dakika oynasa hemen oturup dinlenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Okuyup polis olmak istediğini belirten ve kalp ameliyatı olması gereken Melike Başer ise her şeyin farkında olduğunu belirterek “Bütün derslerim iyi sadece beden eğitimi dersinde arkadaşlarımla spor yapamıyorum. Onlar beden dersinde koşup oynarlarken ben onları izlemekle yetiniyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler