Giresun'dan bedelliye başkaldırış

Giresun Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Osman Gazi Doğramacı, bedelli askerliğin, askerlik yapanların maneviyatını kıracağını ileri sürdü.Şehit Aileleri Dayanışma Derneği olarak bedelli askerliğe karşı olduklarını ifade eden Dernek Başkanı Doğram

Giresun'dan bedelliye başkaldırış

Giresun Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Osman Gazi Doğramacı, bedelli askerliğin, askerlik yapanların maneviyatını kıracağını ileri sürdü.

Şehit Aileleri Dayanışma Derneği olarak bedelli askerliğe karşı olduklarını ifade eden Dernek Başkanı Doğramacı “Bedelli askerlik düzenlemesi tamamen askerlik konusu milletin bağrından çıkan bir ordu olması kapsamından ayırtıp, polislik gibi, Avrupa’daki profesyonel ordu gibi vatani görev anlayışı olmaktan uzak tutmaktır.

Biz bu düzenlemeye sıcak bakmıyoruz.Bedelli askerlik, askerlik yapanların da maneviyatını yok edecek bir düzenlemedir.Şehit Aileleri Dayanışma Derneği olarak daima bedelli askerliğe karşı olmuştur” dedi.

1999 yılında da bedelli askerlik uygulaması yapıldığını da hatırlatan Doğramacı “1999 yılında yaşanan deprem sonrasında ülkeye ekonomik kaynak sağlamak amacıyla ordu ihtiyacının dışında kısmi olarak bedelli askerlik uygulanmıştır. Ancak şimdi böyle bir olağanüstü bir durum söz konusu değildir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel