Giresun'daki kazadan yeni bilgiler

Giresun'un Görele ilçesi yakınında trafik uyarı işaretlerine çarparak devrilen ve alev alan yolcu otobüsü, vinç ve çekici yardımıyla kaldırıldı.AKUT, Görele Belediyesi ve Karayolları ekipleri, Karadeniz Sahil Yolu'nda devrilerek yanan otobüsü çekici ve vi

Giresun'daki kazadan yeni bilgiler

Giresun'un Görele ilçesi yakınında trafik uyarı işaretlerine çarparak devrilen ve alev alan yolcu otobüsü, vinç ve çekici yardımıyla kaldırıldı.

AKUT, Görele Belediyesi ve Karayolları ekipleri, Karadeniz Sahil Yolu'nda devrilerek yanan otobüsü çekici ve vinç yardımıyla düz pozisyona getirdi. Araçta yolcu ya da personel olup olmadığını kontrol eden yetkililer, kimsenin olmadığını tespit edince otobüste inceleme başlattı.

İlk incelemenin ardından yangında zarar görmeyen bagaj kısmını açan görevliler, bazı eşyaları alarak bir kamyonete yükledi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından otobüsün karayolundan çekileceği öğrenildi.

Bu arada, kazanın görgü tanıkları, olayın sabah 07.05 civarında olduğunu, önce şiddetli bir patlama sesi duyduklarını belirtti.

''ÖNDE OTURANLAR DIŞARIYA ÇIKACAK FIRSATI BULAMADI''
Olay yeri yakınında bulunan Yüksel Tavacı, 07.00'de işyerini açtığını, hemen sonra dinamit patlamasına benzer bir ses duyduğunu söyledi. Tavacı, yaşananları şöyle anlattı:

''Hemen ana caddeye çıktım. Bir otobüsün yandığını gördüm. Arkadaşlarımla beraber otobüsün yanına geldiğimizde 3-4 kişi yerde yatıyordu. Otobüs ise yanmaya devam ediyordu. Otobüsün arka camını kırarak bu kısımdaki yolcuları çıkarttık. Yoldan geçen tüm araçları durdurarak yaralıları bu araçlara koyduk. Çok kötü bir görüntüydü. Bize göre otobüste hayatını kaybedenler aracın ön bölümünde bulunanlardı. Onlar dışarıya çıkacak fırsatı bulamadı. Aracın arkasında bulunanlarsa camın kırılması sayesinde dışarıya çıkabildiler.''

KİMLİK TESPİTİ
Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, kazada kaybedenlerin kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Çoğunun durumu ağır olan yaraların ise tedavilerinin Trabzon ve Giresun'daki hastanelerde devam ettiğini ifade eden Melikoğlu, kazadan büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Melikoğlu, ''Kazada yaralananlara acil şifa, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz'' dedi.

İstanbul'dan Trabzon'un Of ilçesine giden sürücüsü henüz belirlenemeyen 61 S 0886 plakalı yolcu otobüsü, Karadeniz Sahil Yolu'nun Görele ilçesi Soğuksu Mahallesi mevkisinde trafik uyarı işaretlerine çarpmış, çarpmanın etkisiyle devrilen otobüs alev almıştı. Kazada, yanarak ölenler ve yaralananlar olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel