Giresun'daki bu sorun artık bitiyor

Giresun'un Görele ilçesi Çavuşlu beldesinde yapımına başlanan, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararından sonra yapımı durdurulan katı atık bertaraf tesisinin Görele'nin Aydınlar beldesine inşa edilmesi gündeme geldi.Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Görel

Giresun'daki bu sorun artık bitiyor

Giresun'un Görele ilçesi Çavuşlu beldesinde yapımına başlanan, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararından sonra yapımı durdurulan katı atık bertaraf tesisinin Görele'nin Aydınlar beldesine inşa edilmesi gündeme geldi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, kendilerine gelen öneri üzerine hafta sonu Aydınlar beldesinde tesisin yapılması düşünülen yerde incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından yerin uygun olduğu düşünülerek fizibilite çalışmalarına başlanılması kararlaştırıldı.

Tesis için paranın hazır olduğu, karar kesinleştiğinde tesisin en kısa sürede Aydınlar'a kurulup işletileceği dile getirildi. Tesiste 30 kadar belde insanına iş sahasının açılması, Çömlekçi grup yolunun daha geniş bir şekilde yeniden yapılması bekleniyor.

Görele'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ise Çavuşlu beldesinde katı atık bertaraf tesisin yapılması düşünülen yere cezaevi yapılması için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel