Giresun'da tıp fakültesi sorunu

 Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, tüm engellemelere rağmen Tıp Fakültesi öğrencilerinin bu yıl Giresun'da eğitim öğretim görmeye başlamalarının sağlanması hususunda kararlı olduklarını, bu yöndeki girişim ve çalışmaların sürdüğünü söyle

Giresun'da tıp fakültesi sorunu

 

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, tüm engellemelere rağmen Tıp Fakültesi öğrencilerinin bu yıl Giresun'da eğitim öğretim görmeye başlamalarının sağlanması hususunda kararlı olduklarını, bu yöndeki girişim ve çalışmaların sürdüğünü söyledi.

 

Attar, yaptığı açıklamada, Yök tarafından bu yıl Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, 9'u yabancı toplam 35 öğrenci kontenjanı sağlandığını, tamamının dolduğunu belirtti. Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giriş puanının 507 gibi yüksek seviyede olduğunu kaydeden Attar, bundan duyduğu memnuniyeti aktardı.

 

Rektör Attar, "Tıp fakültemize Yök tarafından bu yıl verilen kontenjan 26 idi. Bunun tamamına başvuru oldu. Tamamı doldu. 9 da yabancı öğrenci kontenjanı sağlandı. Sonuçlar açıklandığında puan olarak merak ettim, bizim için önemli olan buydu, üniversitemizi, 507 puanla tıpı tercih etmişler. Muhteşem bir puan. Sadece Türkiye'de değil, yüz nakli ile dünyada adını duyuran Akdeniz Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi'ne giriş puanı 523'dür. Bizimki de 507'dir. Ordu Üniversitesi öğrencilerini kendisi eğitiyor, onun puanı 507'dir, bizimkisi de 507'dir. Yani puanda düşüş olmadan, iyi bir kontenjan sağlanmıştır. Bu durum Giresun Üniversitesi için çok önemli ve güzel gelişmeler." dedi.

 

Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin, Giresun Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol sonucu, 1 Ekim tarihinden itibaren ortak kullanımına başlanacağını da vurgulayan Attar, ortak kullanımla ilgili gelişmeleri de gelecek günlerde yapacakları toplantı ile kamuoyuyla paylaşacağını aktardı.

 

"GİRESUN'A BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİ GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

 

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, tüm engellemelere rağmen bu yıl Tıp Fakültesi öğrencilerinin Giresun'da eğitim öğretim görmelerini sağlama kararlığını sürdürdüklerini söyledi. Rektör Attar, şöyle devam etti:

 

"Tıp Fakültesi öğrencilerinin Giresun'da eğitim öğretim görmeleri için yoğun çalışıyoruz. Ben iyimserim, bakıyorum Giresun'daki hem siyasi çevreler hem de yerelde yoğun olan düşünce, bir sene sonraki öğrenci gelişiyle ilgili. Ama ben bu yıl öğrencilerin buraya gelmesi için son ana kadar maksimum düzeyde çalışıyorum. Elimden geleni ve sorumluluğumuz gereğince yapmamız gerekeni yapıyorum. Bugüne kadar da yaptım da. Şu anda Tıp Fakültesi'nin temel tıp bilimlerinde Yök'ün bizden talep ettiği sayıyı tamamlamak üzereyiz. Morfoloji binası ile hızlı çalışma içindeyiz. Hem öğretim üyesi hem de altyapı tamamlandı. Bu konuda her ne kadar önümüze engel çıkarılsa da öğrencilerin gelmemesiyle ilgili üniversite içi odaklıdır bu söylediğim şey, üniversite dışı kaynaklı değil, buna rağmen her şeyi zorladık, her şeyi yaptık. İnanıyorum ki birinci sınıf öğrencileri bu yıl Giresun'a gelecek. Buna inanıyorum."

 

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile yapılan protokol gereği, bu üniversitede eğitim öğretim görüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler