Giresun'da Tıp alanında bir ilk

Giresun'da  özel bir hastanede bir ilki gerçekleştirerek, 88 yaşındaki hastaya endovasküler cerrahi uyguladı.Tıp dilinde endovasküler cerrahi olarak tabir edilen damar içinden ameliyat yöntemi aort damarının ve diğer büyük atar damarlar içerisine açık ame

Giresun'da Tıp alanında bir ilk

Giresun'da  özel bir hastanede bir ilki gerçekleştirerek, 88 yaşındaki hastaya endovasküler cerrahi uyguladı.

Tıp dilinde endovasküler cerrahi olarak tabir edilen damar içinden ameliyat yöntemi aort damarının ve diğer büyük atar damarlar içerisine açık ameliyat yapmadan, stend yerleştirmeyi başarıyla gerçekleştirdi.Rahatsızlanarak Giresun'da özel hastaneye kaldırılan Şevki Kolukısa'nın yapılan muayenenin ardından normalde 2,5 santim olması gereken aort damarının 8 santim genişleyerek balon yaptığı tespit edildi. Hayati riski bulunan hastaya acil müdahale edilerek Giresun'da ilk kez endovasküler cerrahi yöntemi uygulandı.

Cerrahi müdahaleden bir gün sonra ise hasta Şevket Kolukısa, yürüyerek kendi ihtiyaçlarını görebilecek hale geldi.Açık ameliyatlarda hastanın yaklaşık 10 gün hastanede yoğun bakımda tutulurken, endovasküler cerrahi ile iki günde tedavi normal yaşamına dönebildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Kara, bu yöntemin Giresun'da ilk defa gerçekleştirildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel