Giresun'da tavşanlar yalnızlığını unutturdu!

Giresun'da yalnız yaşayan Sabire Genç, evinin bahçesinde bakmak için aldığı tavşanın yanına yeğeninin de bir tavşan getirmesiyle bir yılda sayısı 100'ü aşan tavşana sahip oldu.Görele ilçesi Gölbaşı köyünde yalnız yaşadığı evinin bodrum katında tavşanlarıy

Giresun'da tavşanlar yalnızlığını unutturdu!

Giresun'da yalnız yaşayan Sabire Genç, evinin bahçesinde bakmak için aldığı tavşanın yanına yeğeninin de bir tavşan getirmesiyle bir yılda sayısı 100'ü aşan tavşana sahip oldu.

Görele ilçesi Gölbaşı köyünde yalnız yaşadığı evinin bodrum katında tavşanlarıyla günün her saatini geçiren Genç, yalnızlığını unutuyor. Tavşanlarına büyük bir sevgi ve ilgiyle bakan Genç, sayıları çoğalınca atmaya kıyamadığı "küçük dostlarını" günde 3 öğün verdiği özel bir yem, bahçesindeki ot ve sebzelerle besliyor. Genç, kendisinden tavşan isteyenlere ise "iyi bakma" sözü karşılığında hediye ediyor.

Sabire Genç, basına yaklaşık bir yıl önce ördeğinin yanında beslemek için bir tavşan aldığını, yeğeninin de kendisine bir tavşan hediye ettiğini söyledi.

Tavşanlarıyla bir süre sonra İstanbul'a akrabalarının yanına gittiğini ifade eden Genç, "İstanbul'a 2 tavşanla gittim, köye ise 18 tavşanla döndüm. Köyde de bir yıla yakın sürede sayıları 100'ü geçti. Ben bunları çoğaltmak için bakmadım, sayıları artınca da atmaya kıyamadım, her şeylerini veriyorum, kendim aç geziyorum bunları doyuruyorum" dedi.

Genç, tek başına yaşadığını ve tavşanların sayılarının fazla olması nedeniyle bakımlarını yapmakta zorlandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu kadar bakabiliyorum, dışarı da atamıyorum, her ölene de üzülüyorum. Dişi ve erkeği ayırmak lazım. Aslında 500 kadar vardı ama öldüler, kendi aralarında kavga ediyorlar, öyle ölüyorlar. Günde 3 kere yemlerini veriyorum. Önünü boş tutmayacaksın bunların hiç. Tüm bunlara rağmen tavşanlarımı çok seviyorum, asla bırakamam."

PAZARDA SATIYOR İSTEYENE HEDİYE EDİYOR

Tavşanların sürekli çoğaldığına dikkati çeken Genç, "Sayıları çok olduğunda bakmakta zorlanırım ve tavşanlarım da ölür. Ben de ölmesinler diye pazarda satıyorum. 10 ile 25 liradan alıcı buluyor. İsteyene hediye veriyorum, verdiklerim de öldürmesin, benim gibi baksın, bunun sözünü alıyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler