Giresun'da rektörlük seçimi

Giresun Üniversitesi Rektör adayı belirleme seçiminin mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmesini rektör adaylarından olan Prof. Dr. Alaaddin Pahsa değerlendirdi.Mahkemenin verdiği karara saygılı olmak gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Pahsa,

Giresun'da rektörlük seçimi

Giresun Üniversitesi Rektör adayı belirleme seçiminin mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmesini rektör adaylarından olan Prof. Dr. Alaaddin Pahsa değerlendirdi.

Mahkemenin verdiği karara saygılı olmak gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Pahsa, “Türkiye bir hukuk devletidir. Bizce Hukukun üstünlüğü asla tartışılmaz. Mahkemenin vermiş olduğu karar mutlaka uygulanır. Bu konunun benim rektör adaylığım ile uzaktan ve yakından ilgisi yoktur. Ancak Giresun Üniversitesi için çok önemlidir. Mahkemenin verdiği bu karar benim adaylığım söz konusu olduğu için alınmamıştır. Bu olay bizim dışımızda gelişmiştir” dedi.

Rektör adaylarına sağduyu çağrısında da bulunan Pahsa, “Bizim işimiz bilimle uğraşmak ve öğrenci yetiştirmektir. Bizlerin görevi bulundukları eğitim kurumlarının eğitim kalitesini yükselterek emsalleri arasında söz sahibi itibarlı kurum haline getirmeye çalışmaktır. Bana göre rektör adaylarının asıl ilgilenmesi gereken konular bunlardır. Gelecekte üniversitemizle ilgili güzel kararlar da çıkacaktır. Bu gelişmelerden en ufak bir endişemiz yoktur. Kazanan Giresun Üniversitesi olacaktır. Herkes rahat olsun kimse bundan endişe etmesin. Beni şahsen asıl ilgilendiren ve düşündüren konu öğrencileri başka üniversitede okuyan tıp fakültemizin bir an önce yapacağımız uygulamalar neticesinde öğrencilerini kendi bünyesinde toplayan ve hastalarına gerçek fakülte düzeyinde hizmet veren bir üniversite haline getirmektir. İlk günden beri bu konunun uzmanıyım ve profesörüyüm dememdeki maksat da budur. Gelecek Giresun Üniversitesinin olacaktır ve olmalıdır. Bu potansiyeli fazlasıyla görmekteyim. Her rektör adayımızın da bu duyguları taşıması gerektiğine inanıyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel