Giresun'da palamutlar markalaştırılıyor!

Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) ve Metro’nun işbirliği ile "Palamutlar Nerede" Projesi kapsamında Tirebolu’da palamutları markalama çalışması yapıldı.TÜDAV’da görevli Su Ürünleri Mühendisi Deniz Taşkın ve Alman Biyolog  Anya Nölte proje kapsamın

Giresun'da palamutlar markalaştırılıyor!

Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) ve Metro’nun işbirliği ile "Palamutlar Nerede" Projesi kapsamında Tirebolu’da palamutları markalama çalışması yapıldı.

TÜDAV’da görevli Su Ürünleri Mühendisi Deniz Taşkın ve Alman Biyolog  Anya Nölte proje kapsamında Tirebolu'ya gelerek çalışmalarda bulundu.

Taşkın, TÜDAV’ın 2012 yılında başlattığı, 2015 yılına kadar sürecek proje ile Akdeniz ve Karadeniz ülkeleri arasında göç eden palamut nesli için uluslararası bir koruma anlayışı ve sürdürülebilir balıkçılığa katkıda bulunmanın amaçlandığını söyledi.

Proje kapsamında dört gün boyunca Tirebolu’da avlanan 327 palamutu markalayıp yeniden denize bıraktıklarını belirten Taşkın, "Şerit halinde olan ve üzerinde telefon numarası, web adresi ve ID numarasının bulunduğu marka şeridini iğne yardımı ile otuz saniye içinde balığa takıp, balığı yeniden denize salıveriyoruz. Daha sonra bu palamutları avlayan kişilerin bunları yakaladıklarında, markanın bulunduğu yer, markanın ID numarası,  markanın bulunduğu tarih, balığın boy ve ağırlık bilgileri, fotoğraf ve markayı yollayan herkese Metro tarafından hazırlanan ödül paketi verilmekte. Bu konuda ne kadar çok bize geri dönüş olursa bu projemiz de o kadar başarılı olur" dedi.

Taşkın, sürdürülebilir balıkçılığa katkı sağlayabilmek için markalı palamutları avlayanların mutlaka www.tudav.org adresinden kendileri ile iletişime geçip balık üzerindeki bilgileri vermelerini rica etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel