Giresun'da organik ürünler büyük ilgi gördü

Giresun’da hafta sonları kurulan ve ''Kadınlar Pazarı'' olarak bilinen organik köy ürünleri büyük ilgi görüyor.Merkeze bağlı köylerde yaşayan ve evlerine maddi katkı sağlamak isteyen kadınlar tarafından hafta sonları Haydar Aliyev Parkı çevresindeki kaldı

Giresun'da organik ürünler büyük ilgi gördü

Giresun’da hafta sonları kurulan ve ''Kadınlar Pazarı'' olarak bilinen organik köy ürünleri büyük ilgi görüyor.

Merkeze bağlı köylerde yaşayan ve evlerine maddi katkı sağlamak isteyen kadınlar tarafından hafta sonları Haydar Aliyev Parkı çevresindeki kaldırımlar üzerine kurulan pazarda süt, yumurta, peynir, çökelek gibi hayvansal ürünlerin yanı sıra kadınların kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveler satılıyor.

Pazarda vatandaşlar ve esnaflar tarafından yoğun ilgi gösterilen doğal ürünleri satan köylü kadınlar daha iyi koşullarda satış yapmak istediklerini dile getirdi.

Gıda işi yapan bazı esnaflar, üretimlerinde doğal ürünleri kullanmayı tercih ettiklerini belirtirlerken, pazarcı kadınlar ise zabıta denetimleri nedeniyle sadece hafta sonları pazara çıkabildiklerinden yakındı.

Pazarın en eski satıcılarında biri olan Emine Demir “ Burada onlarca köylü kadınlar kendi ürünlerini yetiştirip satışa sunuyor. Bizler kendi tarlamızdan toplayıp satışa sunuyoruz. Belediye bir köy ürünleri pazarı kurdu. Ancak orayı kullananlar sadece köylüden ucuza alıp pahalıya satan alıp-satıcılar kullanıyor. Biz ise kendi tarlamızdan toplayıp satışa sunuyoruz. Bizim için yapılan bir Pazar yeri yok. Bu yüzden bizde zabıta denetimlerinin yapılmadığı hafta sonları çarşıya gelip tezgah açabiliyoruz” dedi.

20140104aw000281_04.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel