Giresun'da o proje tamamlanıyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 6 aydır çalışmaları yürütülen "Giresun Lojistik Köy" projesinin taslağının büyük oranda tamamlandığını söyledi.Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canik

Giresun'da o proje tamamlanıyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 6 aydır çalışmaları yürütülen "Giresun Lojistik Köy" projesinin taslağının büyük oranda tamamlandığını söyledi.

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin de destek verdiği projenin hazırlık çalışmalarının geçen ağustos ayında başladığını belirtti.

Projenin Giresun için hayati öneminin olduğunu vurgulayan Çakırmelikoğlu, ”GTSO olarak ilimiz ve bölgemize öncelikle ticari, daha sonra sosyal ve kültürel katkı sağlayacak tüm yaklaşımlara bugüne kadar destek olduk ve ilgiyle yaklaştık. Bu pozitif yaklaşım sonucunda Ordu-Giresun Havaalanının yapımında, Giresun Eğribel Tünel projesinin belirli bir aşamaya getirilmesinde, hayal denilen Güney Çevre Yolu Projesinin 2015 yılı ile proje ihalesine çıkacak olmasında önemli görevler ve yaklaşımlar üstlendik” ifadesini kullandı.

Çakırmelikoğlu,  "Giresun Lojistik Köy" projesinin sadece Giresun’u değil havaalanı gibi Ordu ile çevre illeri de kapsadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Proje hinterlandı Gümüşhane, Sivas, Erzincan, Tunceli, Malatya gibi illeri kapsamaktadır. Böyle bir projenin sadece bir il ile ilişkilendirilmesi mümkün değildir. Giresun’un jeopolitik konumu gibi güney illerini kapsamaktadır. Yaklaşık 300 dönümlük bir alan üzerine planlanan ve ciddi bütçe gerektiren projenin başka bölge projeleri ile bir bağlantısı yoktur. Yapımı daha önce tamamlanmış olan Samsun (Gelemen) Lojistik Köy-Merkez projesi haricinde bölgemizde yatırım aşamasında ya da planlamasında olan bir proje mevcut değildir."

GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, "Giresun Lojistik Köy" projesi için teknik çalışmaların bu ay içinde tamamlanarak proje dosyasının Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ye sunulacağını bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel