Giresun'da o proje hayata geçiyor

Giresun Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, AB destekli "Giresun Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsa Kurulması" projesinin önümüzdeki hafta hayata geçirileceğini söyledi. Yanıkoğlu, yaptığı açıklamada, Giresun'da lisanslı depo k

Giresun'da o proje hayata geçiyor
Giresun Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, AB destekli "Giresun Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsa Kurulması" projesinin önümüzdeki hafta hayata geçirileceğini söyledi.
 
Yanıkoğlu, yaptığı açıklamada, Giresun'da lisanslı depo kurulması için proje hazırladıklarını belirtti.
 
Projenin 9 milyon 450 bin 309 Avro olduğunu, bunun da 7 milyon 753 bin 979 Avro'sunun AB tarafından karşılanacağını ifade eden Yanıkoğlu, "30 Nisan Perşembe günü projemize resmen start vereceğiz" dedi.
 
Temel Yanıkoğlu, projenin hayata geçmesiyle üretici, tüccar ve ihracatçımızın emeğinin karşılığını bulacağı, Giresun fındığının şeffaf, güvenilir ve adaletli alım-satım ortamında en iyi şekilde kıymetlendirileceğine işaret ederek şunları kaydetti:
 
"Dünyanın en kaliteli fındıkları olan Türk fındığının yüz akı Giresun fındığı, güvenli ve teknolojik altyapısı güçlü lisanslı depoya konularak, kalite kriterlerine göre düzenlenmiş ürün senedi karşılığında, fiyatların en iyi olduğu dönemde, hisse senedi piyasalarında olduğu gibi elektronik ortamda satılarak nakde dönüştürülebilecektir. Üreticimiz alın terinin karşılığını bu sistemle alacak, üyelerimiz kaliteli mala iyi fiyat vererek mal tedariği yapabilecektir. Kaliteli fındığa iyi fiyat anlayışıyla herkes kazanacak ve verimlilik artarak devam edecektir. Yine lisanslı depoya konulan ürünler için gerek üreticimiz ve tüccarımız herhangi bir ücret ödemeyecektir. En önemlisi de depoya müstahsil tarafından konulan ürünlerden stopaj vergisi kesilmeyecek bu meblağ üreticimizin cebinde kalacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler