Giresun'da lağım rahatsızlığı

 Merkeze 7 km uzaklıkta bulunan köyün Cami Yanı mahallesinde yaşayan vatandaşlar, bütün ilgili kurumlara yazdıkları dilekçelere rağmen hala bir sonuç alamadıklarını belirttiler. Çocuklarının lağım suyu yüzünden hastalandıklarını ve kendilerinin de gece gü

Giresun'da lağım rahatsızlığı

 

Merkeze 7 km uzaklıkta bulunan köyün Cami Yanı mahallesinde yaşayan vatandaşlar, bütün ilgili kurumlara yazdıkları dilekçelere rağmen hala bir sonuç alamadıklarını belirttiler. Çocuklarının lağım suyu yüzünden hastalandıklarını ve kendilerinin de gece gündüz kokusundan rahatsız olduklarını belirten mahalle sakini Faruk Damcı,"2009 yılından bu yana sürekli dilekçeler yazarak sorunumuza çare bulmak istedim ancak hiçbir sonuç alamadım.

lagim.jpg

Mahallemizde bulunan Camili köyü İlköğretim Okulu kapandıktan sonra okul logalarının lav edilmesi gerekiyordu ama köy muhtarı ve ileri gelenler tarafından üst mahallenin logarını buraya bağladılar. Daha sonra bu logar 2009 yılında sızıp akmaya başladı ve bu sızmadan dolayı gerekli mercilere dilekçe verdim verdiğim dilekçe Sağlık Müdürlüğü'ne sevk edildi ve Sağlık Müdürlüğü buraya gelerek rapor tuttu. Raporda insan, hayvan, çevre ve yer altı sularına zararlı olduğu görüşünde bulunup bu logarın kapatılarak lav edilmesi kararını verdiler. Gereğinin yapılması için de İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne yazı göndermem gerektiği bilgisi iletildi. Ben de İl Özel İdaresi'ne vermiş olduğum dilekçeme rağmen 3 yıldır bir sonuç alamadım. Biz mahalle halkı olarak yasal ve hukuki yönden her türlü müracaatlarımız yaptık aynı şekilde de yetkililerden görevlerini yapmalarını bekliyoruz. 3-4 yıldır perişan bir halde bekliyoruz ama bir kişi bile sorunumuzu çözmek için kapımızı çalmadı. Biz bu sorunun bir an önce halledilmesini istiyoruz. Burda çoluğumuz çocuğumuz bu lağımlı yoldan gelip geçiyor ve o havayı soluyorlar" dedi.

lagim2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler