Giresun'da kivi hasadı başladı

Keşap Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Musa Sabırlı, 2014 ürünü kivi hasadının bugün başladığını söyledi.Sabırlı, yaptığı açıklamada, 29 - 30 Mart tarihlerinde Giresun ve yöresinde etkili olan zirai donun kivi bahçelerinde de hasara yol açtığını belirtti.

Giresun'da kivi hasadı başladı

Keşap Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Musa Sabırlı, 2014 ürünü kivi hasadının bugün başladığını söyledi.

Sabırlı, yaptığı açıklamada, 29 - 30 Mart tarihlerinde Giresun ve yöresinde etkili olan zirai donun kivi bahçelerinde de hasara yol açtığını belirtti.

Yüz rakımın üzerindeki tüm kivi bahçelerinin tamamının zirai dondan etkilendiğine işaret eden Sabırlı, "Giresun ve yöresinde fındık başta olmak üzere birçok tarım ürünlerinde olduğu gibi kivi de zirai dondan nasibini aldı. Yüz rakımın üzerinde bulunan tüm bölgelerde kivi bahçeleri zirai dondan etkilendi. Bu yıl kivi fındık ürününde olduğu gibi sahil kesimde mevcut" dedi.

Sabırlı, Giresun ve yöresinde kivi hasadına bugün başlanıldığını kaydederek, "Kivinin zirai dondan etkilenmediği sahil kesimlerdeki üreticilerimiz bugünden itibaren 2014 ürünü kivi hasadına başladı. İlk kiviler hasat ediliyor. Az miktarda kivi rekoltesi olduğu için de birkaç gün içerisinde hasadın sona ereceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu. 

Kivi rekoltesinin zirai dondan etkilenmesi nedeniyle fiyatların geçtiğimiz yıla oranla yüzde 100 arttığını dile getiren Sabırlı, şöyle konuştu:

"Geçen yıl kivi fiyatı 1,60 liraydı. Bu sene ise zirai don nedeniyle rekoltedeki azlık sonucu fiyatlar yüzde 100 artmış durumda. Bugün hasat edilen kiviler 2,60 liradan alıcı buldu. Fiyatların daha fazla artıp artmayacağını önümüzdeki günler gösterecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel