Giresun'da kar tartışması

Yaşanan kar yağışı nedeniyle geçen hafta ertelenen Giresun İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantıları bugün devam etti. İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Hamit Karaoğlanoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda karla mücadele tartışıldı. Gündem dışı mec

Giresun'da kar tartışması

Yaşanan kar yağışı nedeniyle geçen hafta ertelenen Giresun İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantıları bugün devam etti. 

İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Hamit Karaoğlanoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda karla mücadele tartışıldı. Gündem dışı mecliste konuşma yapan CHP Bulancak İl Genel Meclisi üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, Karayolları'nın karla mücadelesini eleştirerek “İl Özel İdaresi'nin her türlü tedbiri alarak karla mücadeleye hazır olduğunu İl Genel Meclisi Başkanımız ifade etmişti. Bu doğrultuda da yeterli olmasa da gerekli mücadelenin yapıldığını ifade ediliyor. Kar yağışının etkili olduğu Eynesil, Görele ve Tirebolu ilçelerinin sahilini kapsayan 40 kilometrelik mesafede karla mücadele yapılamamıştır. Trabzon il sınırı Beşikdüzü’nden Giresun’a 11 saatte gelinmiştir. Kar yağışının olacağını meteorolojinin bildirmesine rağmen Karayolları'nın önlem almaması sonucu mağduriyet daha da artmıştır. Sayın Valimizin talimatıyla Özel İdarenin imkanları ve kiralık vinçler aracılığıyla yolda kalan 100’den fazla araçlar çekilmek suretiyle trafik akışı sağlanmaya çalışılmıştır. Aynı zamanda Karayolları'na bağlı Çanakçı, Güce, Yağlıdere ilçe yollar açılamayınca bu ilçelerdeki köy yollarında ulaşım ve elektrikte mağduriyet yaşanmıştır. Giresun için Karayolları neredeyse karanlık yolları olmuştur. Her alanda olduğu gibi karla mücadelede de Karayolları Giresun’da sınıfta kalmıştır” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ziya Köse ise yaşan kar yağışının çalışma şartlarını zorlaştırdığını ve yetersiz kaldığını ifade etti. Köse “Karayolları ve köy grup yollarında yoğun çalışmalar yapılmıştır. Ancak kar yağışı yoğun olduğundan dolayı açılan yollar kısa sürede tekrar ulaşıma kapanmıştır. Bu da çalışma yapılmadığı anlamına gelmez. Sadece çalışmalar kar yağışı karşısında yetersiz kalmıştır. Köy yollarında ise bir metreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle yol açma çalışmaları da zorlukla yürütülmektedir. Yapılan çalışmalarda kar kalınlığı nedeniyle yavaş ilerlemektedir“ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler