Giresun'da İstiklal Marşı değişimi

 Giresun'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında Giresun Valiliği önünde düzenlenen törende konuşan Vali Dursun Ali Şahin, okullarda hoparlörden çalınan ziller ve İstiklal Marşı'yla ilgili açıklamalarda bulundu.Okullarda önümüzdeki yıl ziller

Giresun'da İstiklal Marşı değişimi

 

Giresun'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında Giresun Valiliği önünde düzenlenen törende konuşan Vali Dursun Ali Şahin, okullarda hoparlörden çalınan ziller ve İstiklal Marşı'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Okullarda önümüzdeki yıl zillerin kalkacağını kaydeden Vali Dursun Ali Şahin "Benim zamanımda ziller elde çalınıyordu ve yine öyle olacak. Önümüzdeki yıllarda istiklal Marşı hoporlörden okunmayacak. İstiklal Marşı'nı gönlümüzden, bağırararak ve sesimizi bastırarak söylemeliyiz. Teyipten okunan istiklal Marşı'nı dinleyerek İstiklal Marşı'nı okumak benim hiç hoşuma gitmiyor. İstiklal Marşı teyipten değil, İstiklal Marşı insanın gönünden okunur, gönlünden sezilir. Bir yerde org çalınacak diğer taraftan müzik öğretmeni el işaretleri ile İstiklal Marşı'nın en güzel okunmasını sağlayacak. Önümüzdeki dönemde bunu da gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Dünya Çevre Günü ile ilgili olarak yaptığı konuşmada ise Giresun'daki çöp sorununa da değinen Vali Şahin, "Hala çöp sorununu halledememiş bir Giresun var. Bunu söylemekten üzülüyorum ama söylemeden de geçemiyorum. Belki de Türkiye'de hiçbir ilde çöpün denize döküldüğü yer yoktur. Şunu söz veriyorum çöpler önümüzdeki şubat ve mart aylarında nizami depolama alanlarında depolanacak ve Giresun merkezi ve ilçeleri rahat bir nefes alacak. 150 yıllık çöp sorunu yeni yapılacak çöp depolama alanı ile halledilecektir. Ben buna inanıyorum. Arkadaşlarımla azami gayret sarfediyoruz. Bugün yarın onayını aldığımızda Giresunlu'nun hizmetinde olacak. Çok kısa zamanda bunu hayata geçireceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel