Giresun'da ışıklara sis engeli

Eko-Turizm Gelişim Planı Projesi çerçevesinde ilk ışıklandırma denemesi yapıldı ama sis nedeniyle izlenemedi. Eko-Turizm Gelişim Planı Projesi çerçevesinde ilk ışıklandırma denemesi yapıldı ama sis nedeniyle izlenemedi.Giresun Adası'nın ilk ışıklandırılmı

Giresun'da ışıklara sis engeli

Eko-Turizm Gelişim Planı Projesi çerçevesinde ilk ışıklandırma denemesi yapıldı ama sis nedeniyle izlenemedi. Eko-Turizm Gelişim Planı Projesi çerçevesinde ilk ışıklandırma denemesi yapıldı ama sis nedeniyle izlenemedi.

Giresun Adası'nın ilk ışıklandırılmış halini görmek için Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP eski Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim'in katıldığı bir tören düzenlendi. Ancak yoğun sis nedeniyle adanın ışıklı hali görülemedi. Vali Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu akşam adanın ilk ışıklı halini görmek için bir araya geldik fakat sisin azizliğine uğradık.

Adanın 16 noktasına 46 renk değiştiren aydınlatma LED armatörü yerleştirilirken sistemin hizmete girmesi ile birlikte yerleştirilen LED projektörleri sayesinde kıyı kenarından adanın silueti rengarenk görünecekti fakat göremedik. Aydınlatmanın yanı sıra adadaki 20'den fazla kuş türünün doğal yaşam alanlarını dünyaya izletmek için muhtelif yerlere 3 kamera yerleştirildi.

Aydınlatma ve kamera sistemiyle birlikte ada bölgemiz hatta ülkemizin cazibe merkezi haline gelecek ve ilimizin Eko-Turizmi'ne katkı sağlamanın yanı sıra ilimize görsel zenginlikte getirecek" dedi.
 

Vali Şahin gazetecilerin soruları üzerine adadaki doğal yaşam alanının da ışık sisteminden dolayı asla zarar görmeyeceğini belirtti.


Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise Giresun Adası'nın ışıklandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek katkısı bulunanlara teşekkür etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel