Giresun'da ilginç yarışma!

Giresun Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından ikincisi düzenlenen "Giresun Lezzetlerini Arıyor" yarışması gerçekleştirildi. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen yarışmanın açılışında konuşan HEM Müdürü Harun Karabürk, yarışma ile Giresun'da unutulmaya yüz tutmuş

Giresun'da ilginç yarışma!
Giresun Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından ikincisi düzenlenen "Giresun Lezzetlerini Arıyor" yarışması gerçekleştirildi.
 
Atatürk Meydanı'nda düzenlenen yarışmanın açılışında konuşan HEM Müdürü Harun Karabürk, yarışma ile Giresun'da unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin yeniden gün yüzüne çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi.
 
Yarışmanın her geçen yıl bölge mutfağının gelişimine daha da katkı sağladığını vurgulayan Karabürk, "Yerel yemek çeşitliğinin korunması, gelişen ve değişen yeni yerel yemeklerin belgelenmesi, yemeğin sadece bir tüketim nesnesi değil aynı zamanda toplumların kültürel etkileşimlerinin ve devamlılığının bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz" dedi.
 
Giresun sebze yemekleri ile hamur işleri ve fındıklı tatlılar kategorilerinde yapılan yarışmada 82 yemek ve 49 hamur işi ve tatlı damak zevkine sunuldu.
 
Yarışmada, Giresun sebze yemekleri kategorisinde sakarca kızartması ile Burcu Türkeri, hamur işleri ve fındıklı tatlar kategorisinde de fındıklı domates tatlısı ile Hülya Aygün birinci oldu.
 
Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel