Giresun'da ilginç kayalık!

Giresun'nun Keşap ilçesi Armutdüzü köyündeki etrafı bitki örtüsüyle çevrili ve Şahin Kayası Türkiye haritasına benzeyen ve tabiat varlığı olarak tescillenen doğal kayalık alan dikkati çekiyor.ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİLKeşap ilçesi Armutdüzü köyündeki etrafı bit

Giresun'da ilginç kayalık!

Giresun'nun Keşap ilçesi Armutdüzü köyündeki etrafı bitki örtüsüyle çevrili ve Şahin Kayası Türkiye haritasına benzeyen ve tabiat varlığı olarak tescillenen doğal kayalık alan dikkati çekiyor.

ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL

Keşap ilçesi Armutdüzü köyündeki etrafı bitki örtüsüyle çevrili ve Şahin Kayası olarak adlandırılan doğal kayalık alan, tam karşısından bakıldığında Türkiye haritasına benziyor. Ortasında mağara bulunan kayalığa ulaşmak ise mümkün değil.



"TABİAT VARLIĞI TESCİLLENDİ"

Giresun Müze Müdürü Hulisi Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şahin Kayası'nın tabiat varlığı olarak tescillendiğini söyledi.

"ALGILAMAK İÇİN KARŞIDAN BAKILMALI"

Kayanın Türkiye haritasına benzediğini algılayabilmek için tam karşısından bakılması gerektiğini belirten Güleç, "İzlemeye gidecekler için yolu tarif eden tabelalar var. Tam karşısına kadar gitmek mümkün. Zaten yanına gideyim de yanından bakayım diyecek bir durum yok" dedi.

"O BÖLGEYE YOL YOK"

Güleç, kayalığın doğal bir oluşum olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Daha önce inceleme yaptık. Kayadan dereden hemen ilk ulaşabileceğimiz mağaraya girdik. Sonradan yapıldığına dair herhangi bir emare yok. Kayadaki bir mağara ikiye ayrılıyor, biri mağaranın tehlikeli bir şekilde içine iniyor. Biri de sola doğru gidiyor. Doğal bir kayalık olduğunu biliyoruz, mağaralar da doğal bir mağara. Kayayı yakından görmek mümkün değil. Kayanın olduğu bölgeye yol yok."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler