Giresun'da fındık için önemli uyarı!

 Giresun Emniyet Müdürlüğü, fındık hırsızlıklarının önüne geçilmesi amacıyla "Fındık Altına Dönüşüyor. Emeğinizi Çaldırmayın, Alın Terinize Sahip Çıkın" projesi başlattı.Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, projenin başlaması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gaze

Giresun'da fındık için önemli uyarı!

 Giresun Emniyet Müdürlüğü, fındık hırsızlıklarının önüne geçilmesi amacıyla "Fındık Altına Dönüşüyor. Emeğinizi Çaldırmayın, Alın Terinize Sahip Çıkın" projesi başlattı.

Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, projenin başlaması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun Ticaret Borsası (GTB) ile yürüttükleri projeyle vatandaşları bilgilendirerek, zirai don nedeniyle gördüğü hasardan dolayı altın değerine ulaşan fındıkta, hırsızlık olaylarının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

İl genelinde vatandaşlara bilgilendirme broşürlerinin dağıtılacağını belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Fındığın başkenti ilimizde 29-30 Mart'ta yaşanan zirai don nedeniyle fındık rekoltesinde ciddi kayıp yaşandı. Bu da fındığın kıymetini artırdı. Yaşanan süreç kolay kazanç sağlamaya alışkın olan bazı insanların iştahını kabartmış oluyor. Hırsızlık olaylarının önüne geçme adına tüm tedbirlerimizi aldık. Halkımızı hırsızlık olaylarına karşı bilgilendirme amacıyla arkadaşlarımızla çalışma içerisine girdik ve bu proje ortaya çıktı. Vatandaşlarımızı hırsızlık, dolandırıcılara karşı uyarmak ve bilinçlendirmek için broşürler hazırladık. Bu broşürleri il genelinde halkımıza dağıtmaya başladık."

Fındık hırsızlıklarının önüne geçme adına alınacak bazı tedbirlerle ilgili bilgi veren Öztürk, "Fındığınızı kurutma aşamasında uzak ve kontrolsüz yerlere bırakmayınız. Kurutma sonrası fındığınızı çuvala koyduktan sonra açık alanlara ve korumasız depo, binalara bırakmayınız. Fındığınızı kuruttuktan sonra değerlenmesini beklemek amacıyla saklayacaksanız ikamet ettiğiniz köy, yayla ve fındık evlerinde korumasız alanlara bırakmayınız. Fındık uzun bir süre bekleyecekse korumalı, sürekli olarak kontrol edilen yerlere güvenli depolarda veya ikametinizde dökme olarak bulundurun" dedi.

Öztürk, fındık tüccar ve manavlarından ise iş yerlerine alarm ve güvenlik kameraları taktırmalarını isteyerek, bu şekilde iş yerlerindeki hırsızlık olaylarının önüne geçebileceklerini söyledi.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirci de Öztürk'e projeden dolayı teşekkür ederek, "Fındık gerçekten bu yıl altın değerinde bir ürün haline geldi. Fiyat olarak da güzel. El emeğiyle toplanan bu ürünümüzün haksız bir şekilde birilerinin eline geçmemesi adına emniyetimizin bu güzel projeleri önemli" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler