Giresun'da çöp tesis eylemi

 Giresun'un Görele ilçesi Aydınlar beldesine kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisi çalışmalarının başlatılmasına yönelik bölgeye gönderilen iş makinelerinin çalışması vatandaşlar tarafından engellendi.  Aydınlar beldesine bağlı Kurt Kuyusu mevkisi

Giresun'da çöp tesis eylemi

 

Giresun'un Görele ilçesi Aydınlar beldesine kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisi çalışmalarının başlatılmasına yönelik bölgeye gönderilen iş makinelerinin çalışması vatandaşlar tarafından engellendi. 

 

Aydınlar beldesine bağlı Kurt Kuyusu mevkisinde katı atık bertaraf tesisi çalışmalarının başlatılması için gönderilen kepçenin geçişine izin vermeyen yöre halkı tesisi protesto etti. 

 

Yolda oturma eylemi yapan halk adına konuşan Çömlekçi Çevre Platformu sözcüsü Ali Dursun, tesisin bölgeye kurulmasını istemediklerini, bunun için mücadele vereceklerini söyledi. 

 

Dursun, tesis için yer seçiminin yanlış olduğunu savunarak, şunları kaydetti: 

 

"Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin'e sesleniyoruz, bu tesis için yer seçimi yanlıştır. Bu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Burada yaşayan yöre insanlarının su kaynaklarını temin ettiği bir tepeye, bölgenin çöpünün boşaltılmasına asla müsaade edemeyiz. Bizler çöp tesisine değil, yer seçimine karşıyız.

 

Giresun'da katı atık bertaraf tesisi için çok uygun yerler olmasına rağmen ısrarla Görele üzerinde durulmasına bir anlam veremiyoruz. Bizler bu bölgeye asla çöp projesini yaptırmayacağız. Çünkü bu cennet gibi vadiye yapılacak bir çöp tesisine müsaade edilmesi beklenemez. Onun için çöp projesine 'hayır' diyoruz." 

 

Jandarma ekiplerinin vatandaşlara yoldan çekilmelerine yönelik yaptığı çağrıyı dikkate almayan yöre halkı, protestosuna devam edince Giresun Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş bölgeye geldi. Çetinbaş'ın vatandaşları 10 saate yakın ikna etmeye çalışması sonuç vermeyince, Vali Şahin'in talimatıyla iş makinesinin bölgeden ayrılmasıyla halk olaysız şekilde dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler