Giresun'da bütçe belirlendi

Giresun Belediyesi'nde bütçe görüşmeleri sürüyor.  Plan ve bütçe komisyonu tarafından hazırlanan 2015 bütçesinin belediye meclisinde görüşülmesine başlandı. Başkan Kerim Aksu, 100 milyon lira olarak belirlenen 2014 tahmini bütçesinin yüzde 96 gerçekleşme

Giresun'da bütçe belirlendi
Giresun Belediyesi'nde bütçe görüşmeleri sürüyor. 
 
Plan ve bütçe komisyonu tarafından hazırlanan 2015 bütçesinin belediye meclisinde görüşülmesine başlandı. Başkan Kerim Aksu, 100 milyon lira olarak belirlenen 2014 tahmini bütçesinin yüzde 96 gerçekleşme yaşandığını belirtti. 2015 yılının bütçesi ise 111 milyon 500 bin olarak belirlendi. Başkan Aksu yaptığı açıklamada "2014 yılını zamsız geçirmiştik. Bu yıl da bütün maddelerin yaklaşık yüzde 85'ini yine zamsız geçiriyoruz. Bazı kalemlerde yüzde 10’luk bir zam var. 2 yıllık enflasyonun yüzde 20’nin üzerinde olduğu bir Türkiye’de bu zamda doğaldır. Hedef bütçemizin gerçekleşme oranı yüzde 96, bu da kamu kurumlarında az rastlanan bir olaydır. Geçtiğimiz yıl içme suyuna zam yapılmamıştı. Bu yıl içme suyuna yüzde 10'luk zam yapma kararı aldık. Bunu iki yıla böldüğümüzde yüzde 5 zam olur. Bizim su giderimizin en büyük kalemini elektrik oluşturmakta, elektiriğe verdiğimiz 320 bin lira çok ciddi bir rakam.
 
Elektriğin iki yılda yüzde 20 zam yapılmış, bizin suya yüzde 10 zam yapmamız aslında zam yapmamamız anlamına gelir. Göreve geldiğimiz 2009’dan buyana ortalama büyümemiz yüzde 20’ler seviyesinde. Hem ülkemizin hem de birçok belediyenin büyümesinden çok fazla bir rakam. Bu da Giresun Belediyesinin ekonomik başarısıdır” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 50 milyon lira yatırım bütçesi hedeflenen bütçede, Fen İşleri’ne yaklaşık 20 milyon lira, Su Kanalizasyon Müdürlüğü’ne 12 milyon lira, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne 4 milyon lira, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 13 milyon lira ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ise 22 milyon lira olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler