Giresun'da balıkçı ağlarına el konuldu!

Giresun Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Giresun İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri personeli tarafından yapılan denetimlerde kullanılması yasak olan 28 paket misina ağlarına el konuldu.Giresun Merkez, Bulancak, Piraziz, Keşap, Görele ve Eyne

Giresun'da balıkçı ağlarına el konuldu!

Giresun Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Giresun İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri personeli tarafından yapılan denetimlerde kullanılması yasak olan 28 paket misina ağlarına el konuldu.

Giresun Merkez, Bulancak, Piraziz, Keşap, Görele ve Eynesil ilçelerinde bulunan balıkçı barınağı ve çekek yerlerinde av araç ve gereçleri yönünden denetim çalışması sonucunda 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununca kullanımı yasak olan Monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) olan 28 paket çeşitli boylarda misina ağına el konuldu. Bu ağların ayrıca gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulundurulmasınında yasak olduğu bildirildi.

20131230aw000495_02.jpg

Yapılan yazılı açıklamada, Balıkçılar arasında hayalet ağ olarakta adlandırılan bu tip ağlar, çabuk parçalanıp koptuğundan ötürü deniz diplerinde büyük parçalara ayrılarak yıllarca bozulmadan kalmaktadır. Balıklar ve diğer deniz canlıları bu parçalanmış başıboş ağlara takılarak ölmekte ve ekosisteme zarar vermektedir. Balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçılık ve deniz ekosisteminin korunabilmesi için yasaklanmış av araç ve gereçlerini kullanmaması ve avlanma kurallarına riayet etmeleri önem taşımaktadır ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler