Giresun'da balık gitti mantar geldi

Giresun'da sıcak yaz günlerinde taze balık bulmakta güçlük çeken esnaf, vatandaşın da ilgisizliği ile Ramazan boyunca rağbet olmayan balıkların yerini mantarlarla doldurdu. Giresun’da Ramazan ayının başladığı günlerden bu yana balığa ilgi göstermeyen vata

Giresun'da balık gitti mantar geldi

Giresun'da sıcak yaz günlerinde taze balık bulmakta güçlük çeken esnaf, vatandaşın da ilgisizliği ile Ramazan boyunca rağbet olmayan balıkların yerini mantarlarla doldurdu. 
Giresun’da Ramazan ayının başladığı günlerden bu yana balığa ilgi göstermeyen vatandaşlar, pazarlarda da tezgahların kurulmamasına neden oldu. Açık denizlerde süren avlanma yasağı ile hayli sıkıntılı günler geçiren esnaf, satış olmadığı gerekçesiyle günlerdir pazarda tezgah kurmaz oldu.
Havuz balıklarında bile 2 katına çıkan fiyat artışı ile esnaf vatandaşa pahalı balık satmaktan, vatandaş da nadir olarak tercih ettikleri balığın çok pahalı oluşundan yakındı. Ramazan dolayısıyla balığa ilgi azalınca tezgahını mantarla dolduran 'Balıkçı Fiko' lakabıyla tanınan Fikret Tan “Denizlerde av yasağı başlamasıyla birlikte balık fiyatları da tavan yaptı. Kilosu 15-20 TL’den balık alınıp satılacak gibi değil. Bu yüzden tezgahları kültür balıkları doldurdu. Ramazan gelince ve havalar ısınınca buna da rağbet olmadı. Bizler de çaresiz ekmek paramızı çıkartabilmek için tezgahlara mantar koyduk. Şuanda en uygun rağbet gören ve satılan mantar oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel