Giresun'da artık bu da yasak!

Espiye Belediyesi tarafından çevre ve gürültü kirliliğine karşı şehir içerisindeki cadde ve sokaklarda patozla fındık çekmenin yasaklandığı bildirildi.Belediye Başkanı Mustafa Karadere, yaptığı açıklamada, fındık hasadı sonrası kurutulan yeşil fındıkların

Giresun'da artık bu da yasak!

Espiye Belediyesi tarafından çevre ve gürültü kirliliğine karşı şehir içerisindeki cadde ve sokaklarda patozla fındık çekmenin yasaklandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Karadere, yaptığı açıklamada, fındık hasadı sonrası kurutulan yeşil fındıkların kabuğundan ayrılması için patoz makinesinden geçirilmesi işlemini çevre ve gürültü kirliliği oluşturması nedeniyle şehir içindeki cadde ve sokaklarda yasakladıklarını söyledi.

Kurutulmuş yeşil fındıkkabuğunun asitle diğer zararlı atıklarının asfalt yüzeyini bozduğunu ve yasağa uymayan kişilere ceza uygulayacaklarını ifade eden Karadere, ''Halkımızın bu yasağı anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. Her şeyi vatandaşlarımızın sağlığı ve temiz bur çevrede yaşamlarına devam etmesi için yapıyoruz. Bizim için sağlık her şeyin başında geliyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler