Giresun'da 7 bina riskli çıktı!

Giresun'da, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde 7 binanın rist taşıdığının belirlendiği bildirildi.Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada,

Giresun'da 7 bina riskli çıktı!

Giresun'da, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde 7 binanın rist taşıdığının belirlendiği bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, riskli binaların tespitine yönelik çalışma ve denetimlerin sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Giresun merkezde dört, Bulancak ilçesinde de üç olmak üzere toplam 7 riskli bina tespitinin yapıldığı kaydedilerek, "Bu binaların 6'sının risk tespiti Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce, 1'inin ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış özel bir firma tarafından yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kentsel dönüşüm kapsamına alınan yapıların belediye ve tapu harçlarından muaf tutulduğu anımsatılan açıklamada, ayrıca bankalardan kullanılan krediler için faiz desteği ya da 18 ay boyunca kira yardımı yapılmakta olduğu kaydedildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler