Giresun'da 2014'te neler oldu?

Giresun’da 2014 yılında yaşanan en önemli gelişmelerin arasında Giresunspor’un şampiyon olarak PTT 1. Lig’e yükselmesi yer aldı.Giresun Ziraat Odası’nın açıklamalarına göre zirai don nedeniyle fındıkta tarihinin en düşük rekoltesi yaşanırken, rekolteye ba

Giresun'da 2014'te neler oldu?

Giresun’da 2014 yılında yaşanan en önemli gelişmelerin arasında Giresunspor’un şampiyon olarak PTT 1. Lig’e yükselmesi yer aldı.

Giresun Ziraat Odası’nın açıklamalarına göre zirai don nedeniyle fındıkta tarihinin en düşük rekoltesi yaşanırken, rekolteye bağlı olarakta yine tarihinin en yüksek fiyatını gördü. Giresun rekoltesi 24 bin ton olurken, bir kilo fındık ise 15 TL’den alıcı buldu.
Giresun’un beklentileri arasında yer alan Eğribel Tüneli’nin önce proje ardından ise yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Giresun Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü’ne 2014 yılında 11 bin 178 kişinin iş aramak için başvurduğu kuruma kayıtlı 28 bin 87 kişinin bulunduğu belirtildi. Giresun’da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü aracılığıyla 2 bin 834 kişinin istihdam edildiği kaydedilen açıklamada “Kamu ve özel sektör işyerlerinden dönem içerisinde 2 bin 954 açık iş alınmış, alınan bu açık işlere karşılık kamu sektörüne 376 özel sektöre ise 2 in 458 kişi olmak üzere toplam 2 bin 834 kişi işe yerleştirildi.

Giresun İl Genel Meclisi’nin 2014 yılı bütçesini 46 milyon TL olarak kabul etti.
Giresun’dan 15 yıl sonra ilk defa bir bakan çıktı. En son 1997-1999 yılları arasında 55. Koalisyon Hükümeti döneminde Devlet Bakanı olarak ANAP’lı Burhan Kara’yı çıkaran Giresun, aradan geçen 15 yıl sonra devlete bir bakan daha vermesi vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından memnuniyetle karşılandı.

TÜİK verilerine göre, Türkiye’de, 78.9 yıl ile doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il Giresun olurken, aynı zamanda kadınlarda ise doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 82.2 yıl yine Giresun oldu.

Giresun’da 24 Eylülde denizde yaşanan fırtına nedeniyle Karadeniz sahil yolu Giresun geçişinde önemli hasar meydana geldi. Bir çok kamu kurum ve kurulşlarını su bastı. Karadeniz Sahil Yolu uzun süre ulaşıma kapandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel