Giresun'a Yunan tütünü !

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde 10 yıl aradan sonra tekrar “Yunan Basması” adıyla bilinen yeni bir cins tütün üretimine başlanıyor. Şebinkarahisar Ziraat Odası’nda düzenlenen toplantıda Türk Tütün Limited Şirketi Bölge Sorumlusu Hasan Özcan ve Samsun

Giresun'a Yunan tütünü !

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde 10 yıl aradan sonra tekrar “Yunan Basması” adıyla bilinen yeni bir cins tütün üretimine başlanıyor.

Şebinkarahisar Ziraat Odası’nda düzenlenen toplantıda Türk Tütün Limited Şirketi Bölge Sorumlusu Hasan Özcan ve Samsun Bölge Müdürü Hakan Karali çiftçileri bilgilendirirdi. İlçede üretimi yapılması planlanan tütün ekiminin detaylarını anlatan Tokat-Erbaa-Niksar Bölge Sorumlusu Hasan Özcan tütün alımlarının 10 TL ile 11.5 TL arasında değişeceğini söyledi.

Üreticilere tütün tohumu desteğinin de verileceğini belirten Özcan, “Tohumlar Yunanistan’dan getirildi. Bu konuda Şebinkarahisar’a gelmekte geç kalındı. Ancak bundan sonra Şebinkarahisar’da tütün üretimi üreticilerin yüzünü güldürecektir” dedi.

Samsun Bölge Müdürü Hakan Karali ise “Şebinkarahisar’a, talep olduğu için geldik. Firmamızın ülkemizdeki bir çok bölgede tütün alıcısı var. Şuanda Türkiye genelinde 3 bin ton tütün alımı yapıyoruz. Tütün üretebilecek yeni yerler arıyoruz” diye konuştu.

Tütünü az olandan da çok olandan da alınacağını ve üreticinin mağdur edilmeyeceğini söyleyen Hakan Karali konuşmasına şöyle devam etti:

“Şuanda Şebinkarahisar pilot bölge olarak belirledik.İlerleyen yıllarda üretici sayısının artmasını bekliyoruz. Üretici çiftçilerimizle sık sık görüşeceğiz. Her şey bizim doğrultumuzda olacak. Üreticileri şuanda bu tütünün üretiminin yapıldığı Erbaa’ya götürerek üretimi yerinde görmelerini sağlayacağız.”

Yapılan toplantının ardından Şebinkarahisar Ziraat Odası Başkanlığı tarafından bugüne kadar 100 üreticinin tütün üretimi için başvurduğu, kayıtların devam ettiği ve tütün tohumlarının Kasım, Aralık aylarında üreticiye teslim edileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel