Giresun'a İslami ilim fakültesi

Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kuruluş kararı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Üniversite Senatosu da hayırsever iş adamı Öner Hekim'in oğlu merhum Ömer Hekim'in adının Tıp Fakültesi'ne verilmesini ka

Giresun'a İslami ilim fakültesi

Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kuruluş kararı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Üniversite Senatosu da hayırsever iş adamı Öner Hekim'in oğlu merhum Ömer Hekim'in adının Tıp Fakültesi'ne verilmesini kararlaştırdı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamalarda, Giresun Üniversitesi Senatosu'nun toplandığı belirtildi. Açıklamada, senatonun arsa bağışı karşılığı Ömer Hekim'in adının Tıp Fakültesi'ne verilmesi hususunun görüşülerek, konun kabul edildiği belirtildi. Açıklamada, "Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim ile üniversitemiz arasında, Hekim Holding tarafından üniversitemize bağışlanan Bulancak Pazar Suyu Mevkii'ndeki 50 dönümlük arsa ile ilgili olarak imzalanan 26 Temmuz 2012 tarihli protokol gereğince Nizamiye Yerleşkesi’ndeki Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Binası'na ‘Giresun Üniversitesi Ömer Hekim Tıp Fakültesi’ adının verilmesini oy birliği ile kabul etmiştir. Bu kararın üniversitemize, ilimize ve hayırsever Sayın Hekim ailesine hayırlı olmasını diliyoruz." denildi.

Açıklamada, Giresun Üniversitesi'ne bağlı İslami İlimler Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kuruluş kararının da resmileştiği kaydedildi. Yapılan açıklamada, şunlar aktarıldı: "Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kuruluş kararı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak 8 Eylül 2012 Cumartesi günü 28405 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler