Giresun yürüyüşüne yabancılar da girdi

Dünyanın pek çok noktasından Türkiye’ye gelen yabancı turistler, Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü’nde eğlenceli saatler yaşadı. Giresun kültürünün öğeleri ile tanışan turistler, pancar çorbası içti, fındık yedi ve Karadeniz müzikleri eşliğinde dans etti

Giresun yürüyüşüne yabancılar da girdi
Dünyanın pek çok noktasından Türkiye’ye gelen yabancı turistler, Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü’nde eğlenceli saatler yaşadı. Giresun kültürünün öğeleri ile tanışan turistler, pancar çorbası içti, fındık yedi ve Karadeniz müzikleri eşliğinde dans etti.
 
Giresun kültürünü İstanbul’daki hemşehrileri ile buluşturmayı hedefleyen Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü yabancı turistlerden tam not aldı. Giresun Federasyonu tarafından 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek 8. Giresun Günleri’nin öncesinde Taksim’de düzenlenen Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü. Saat 13.00’te Taksim Tünel’den başlayıp Galatasaray Lisesi’nin önünde sona eren yürüyüşe katılan yabancı turistler Karadeniz müzikleri eşliğinde dans etti, pancar çorbası içti, Görele pidesi, Görele dondurması, Şebinkarahisar cevizi ve Giresun fındığı yedi. Etkinlik boyunca çok eğlendiklerini ve yeni kültürlerle tanışmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden turistler, Giresun yöresine ait yemeklere olan beğenilerini ve bu tür etkinliklerin kültürel kaynaşma açısından büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel