Giresun Valisi'nden tuz yasağı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in Giresun’da lokanta ve restoranlarda masalara tuzluk konulmasının yasaklanmasını istemesi işletmeci ve müşterilerden farklı tepkilere neden oldu. Giresun’da dün düzenlenen "Fırın, Pastane ve Unlu Mamulleri Üreten ve Satan

Giresun Valisi'nden tuz yasağı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in Giresun’da lokanta ve restoranlarda masalara tuzluk konulmasının yasaklanmasını istemesi işletmeci ve müşterilerden farklı tepkilere neden oldu. 

Giresun’da dün düzenlenen "Fırın, Pastane ve Unlu Mamulleri Üreten ve Satan İşletmelerin Hijyen Eğitimi" toplantısında yaptığı konuşmada “Giresun'daki lokantaların masalarında tuzluk bulunmasını yasaklıyorum. Bundan böyle lokantalarda tuzluk olmayacak. Tuz isteyen vatandaş olursa garsondan isteyecek, o getirecek” diyerek yeni bir tartışma başlatan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'e işletmecilerden ve müşterilerden farklı tepkiler geldi. İşletmecilerin bir kısmı kararı olumlu bulurken, "Bizim için daha iyi. En azından tuz masrafımız düşer ve müşterilerimizin sağlığı açısından da daha iyi olur” diyenlerin yanı sıra tepki veren işletmeciler de oldu. Bazi işletmeciler, “Biz zaten zar zor müşteriye yetişiyoruz. Bir de tuzluk için eleman tutup müşteriye özel tuzluk servisi mi yapacağız” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Restoran ve lokantalara giden vatandaşlarda da benzer tepkiler dile getirirken, uygulamanın ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler