Giresun kazasının ardından...

Giresun'un Görele ilçesinde, trafik uyarı işaretlerine çarparak devrilen yolcu otobüsünün alev alması sonucu hayatını kaybedenlerden Trabzon Adli Tıp Kurumuna kaldırılan 8 kişinin cenazeleri kimlik tespitinin ardından ailelerine teslim edildi.Trabzon Adli

Giresun kazasının ardından...

Giresun'un Görele ilçesinde, trafik uyarı işaretlerine çarparak devrilen yolcu otobüsünün alev alması sonucu hayatını kaybedenlerden Trabzon Adli Tıp Kurumuna kaldırılan 8 kişinin cenazeleri kimlik tespitinin ardından ailelerine teslim edildi.

Trabzon Adli Tıp Kurumu yetkilileri, kazanın ardından kuruma getirilen 8 ceset ve organ parçaları üzerinde kimlik tespitine yönelik DNA ve diğer çalışmaların tamamlandığını, ilk etapta çarpmaya bağlı olarak meydana gelen travma sonucu öldükleri belirlenen Mehmet Usta ve Kadir Tütünci'nin cenazelerinin otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildiğini belirttiler.

Yanarak öldüğü belirtilen ve kömürleştikleri için ölüm nedenlerinin tespitinde güçlük çekilen 6 cesetten ve söz konusu kişilerin yakınlarından alınan numunelerin, DNA tespiti için kurye aracılığı ile İstanbul'a gönderildiğini ifade eden yetkililer, gelen sonuçlar doğrultusunda cesetlerin kimliklerinin belirlendiğini kaydettiler.

Yetkililer, cesetlerle birlikte Adli Tıp Kurumuna getirilen büyük organ parçasının Mehmet Ziya Topçu'ya ait olduğunu, cenazelerin tamamının defnedilmek üzere ailelerine teslim edildiğini bildirdiler.

Bu arada, daha önce Giresun Valiliğince ölenler arasında ismi yer almayan tekvando milli hakemi Abidin Peker'in cenazesinin de Adli Tıp Kurumuna getirilen cesetler arasında olduğu, Valilikçe öldüğü açıklanan Emin Özdemir'in cenazesinin ise Trabzon Adli Tıp kurumunda olmadığı DNA tespiti ile kesinlik kazandı.

Buna göre, Trabzon Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi ve DNA tespiti sonucu ölenlerin kimliklerinin sürücü Ali Yılmaz, yolcular Mehmet Usta, Kadir Tütünci, Mehmet Ziya Topçu, Fatma Saniha Topçu, Kıymet Yavuz, Hatice Yavuz ile Abidin Peker, yaralı halde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan, ancak müdahaleye rağmen kurtarılamayan muavin Erhan Yıldız olduğu belirtildi.

Yıldız'ın yanma sonucu değil, çarpmaya bağlı travma sonucu öldüğü açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler