Giresun hava kirliliğinden şikayetçi

Giresun Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, Giresun'da hava kirliliğinin önünü geçilmesi için ilgili kurumların gerekli çalışmaları yapmasını istediklerini belirtti. Karaibrahimoğlu, yaptığı açıklamada, özellikle son yıllarda şehir genelinde hava k

Giresun hava kirliliğinden şikayetçi
Giresun Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, Giresun'da hava kirliliğinin önünü geçilmesi için ilgili kurumların gerekli çalışmaları yapmasını istediklerini belirtti.
 
Karaibrahimoğlu, yaptığı açıklamada, özellikle son yıllarda şehir genelinde hava kirliliğinde ciddi artışın yaşandığını, bu durumun halk sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığını savundu.
 
Kent Konseyi olarak hava kirliliğin önlenmesi için mutlaka gereken tedbirlerin alınmasını istediklerini aktaran Karaibrahimoğlu, "Şehrimizdeki karbonmonoksit seviyesi yüksek kömürün kullanımından oluşan hava kirliliği gözle görünür oranda yükselmiş ve halkımızın yoğun şikayet sebebi olmaya başlamıştır. Ayrıca insan sağlığını da ciddi anlamda tehdit etmektedir. Hiçbir şey insan sağlığından önemli değildir" dedi.
 
Karaibrahimoğlu, kentte doğalgaz kullanımının da yaygınlaşmasının hava kirliliğini önleyecek unsurlar arasında yeraldığına işaret ederek, şunları kaydetti:
 
"Doğalgazın öncelikli olarak şehrin tamamında faaliyete geçirilerek kullanımının yaygınlaştırılmasıyla bu olumsuz durumun önüne geçilebilir. Doğalgaz çalışmalarının yavaş yürüdüğü ortadadır. Çalışmalar, komşu illerde olduğu gibi mutlaka hızlanmalıdır. Şehir içinden geçen toplam sahil yolunun belediyeye devredilmesi halinde doğalgaz çalışmalarının hızlanacağı düşüncesi içerisinde bu devir işleminin derhal gerçekleşmesini bekliyoruz. Unutulmasın ki bu şehir hepimizin ve soluduğumuz hava da ortaktır. Bu ortak havayı hep beraber, temiz solumak için herkesin ve her kurumun gereğini yapmasını bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel